Jan Novák

Jan Novák Zdroj: Policie ČR

Policie dnes v Kostelci dopadla uprchlého vězně Nováka

Policie dnes odpoledne v Kostelci nad Černými lesy dopadla nebezpečného vězně Jana Nováka, který utekl 25. listopadu z pražské Thomayerovy nemocnice, kde byl na vyšetření. Mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová ČTK řekla, že policie dostala dnes hlášení, že hledaný muž je zřejmě v uvedeném středočeském městě. Při zadržení nebyl nikdo zraněn, uprchlíka vyslýchají policisté, pak ho předají do vězení.

Mluvčí středočeské policie Pavel Truxa ČTK řekl, že Nováka dopadli kolínští policisté dnes po 15:00 na základě oznámení od veřejnosti. "Bude předán vězeňské službě," uvedl Truxa. Pražská mluvčí dodala, že podrobnosti zveřejní středočeští policisté na pondělní tiskové konferenci.

Čtyřiačtyřicetiletý Jan Novák utekl v úterý 25. listopadu odpoledne z Thomayerovy nemocnice v pražské Krči tak, že vyskočil z okna pokoje ve druhém patře. V nemocnici byl podle vězeňské služby kvůli plánovanému lékařskému vyšetření v souvislosti se závažným onemocněním, které nelze léčit ani v jedné ze dvou vězeňských nemocnic.

Pražská policie upozornila, že uprchlý vězeň je nebezpečný, protože se v minulosti podílel na brutálních loupežích. Jestliže si na útěku obstaral zbraň, nebude ji prý váhat použít.