Společná fotografie s Vůdcem by měla zdobit zdi palestinského velvyslanectví v ČR

Společná fotografie s Vůdcem by měla zdobit zdi palestinského velvyslanectví v ČR Zdroj: Profimedia.cz

Příklon Arabů k nacismu: Na nebi Alláh, na zemi Hitler!

Nejvyšší duchovní představitel Palestinské samosprávy považuje vrahy Židů z jeruzalémské synagogy za svaté mučedníky. Jeho předchůdce Amín, otec palestinské státnosti, byl v roce 1942 dokonce jmenován gruppenfuhrerem SS.

Muftí Muhamad Husejn, současná nejvyšší muslimský duchovní autorita pro palestinské Araby, už 9. ledna 2012 pronesl památný výrok: "Osudem muslimů je zabíjet Židy!"  Tento muž, jak nyní vyšlo najevo, k mírovému vyřešení vztahů mezi Araby a Židy v Izraeli, Gaze či v Samaří přispěl dalším činem hodným muslimské duchovní autority. Nedávno došlo v Jeruzalémě v ultraortodoxní židovské čtvrti ke krvavému teroristickému útoku, a dokonce v synagoze. Dva palestinští Arabi, kteří pracovali v synagoze a prodejně košer potravin, noži a střelbou zavraždili čtyři židovské rabíny (které osobně znali z minulosti jako své zaměstnavatele) a policistu, který jim přispěchal na pomoc.

Muftí po útoku požádal o vydání těl Ghassana Abú Džamála a Udaje Abú Džamála, obou teroristů zastřelených policií. Důvod uvedl jednoduchý: „Abychom se za ně mohli modlit. Je právem mučedníků, abychom se za ně modlili, a tak je to podle šaríje správně. Jejich příbuzní, přátelé a milovaní také mají právo je naposledy vidět a nikdo nic nezíská tím, že zadržuje těla těchto mučedníků.“

Jasně - pro palestinského muftího jsou vrazi Židů mučedníci. Je to ostatně u palestinských Arabů a jejich duchovních vůdců zvykem již dlouho.

V novém tištěném Reflexu právě vychází článek o Velkém jeruzalémském muftím z dob druhé světové války, Amínu Husseinovi. I on chtěl v roce 1942 řešit židovskou otázku „podobně jako Německo“. A mnohé čtenáře možná překvapí, že muftí Amín - předchůdce dnešního muftího Muhamada - byl Adolfem Hitlerem jmenován „čestným Árijcem“. On sám na revanš jmenoval nacistickou zrůdu čestným muslimem. Jednoduše - počátek palestinské státnosti i projevy současných autorit palestinských Arabů jednoznačně vycházejí z nejlepších tradic nacistické Třetí říše. Ostatně heslem arabských divizí SS bylo: „Na nebi Alláh, na zemi Hitler!“

Reflex 50 - obálkaReflex 50 - obálka|ArchívVelký text o příklonu Arabů k nacismu za druhé světové války čtěte v novém tištěném Reflexu, který vychází ve čtvrtek 11. prosince.