Na Příkopě

Na Příkopě Zdroj: Profimedia

Nejdražší českou ulicí se stala pražská Na Příkopě, dostihla známější Pařížskou

Firma Cushman & Wakefield je největší společností světa, která působí v oboru komerčních nemovitostí (v Česku od roku 1993). Vydává i přehled „nejdražších ulic světa“. Jedno překvapení se v tomto případě týká i nás – nejdražší ulicí je podle tohoto žebříčku Na příkopě v Praze, která těsně předstihla Pařížskou, která držela prvenství mnoho let a je skutečně místem, kde sídlí obchody nejprestižnějších značek.

Podle Cushman & Wakefield se ale ceny Na příkopě a v Pařížské v poslední době vyrovnaly. Ta prvně jmenovaná je momentálně o něco málo dražší. Pro srovnání – ceny v těchto dvou ulicích v hlavním městě jsou dvaapůlkrát vyšší než například na nejprestižnější lokalitě Brna, kterou je známá Česká ulice.

Pokud jde o celosvětové srovnání, tak vůbec nejdražší ulicí je Upper 5th Avenue v americkém New Yorku, následuje Causeway Bay v Hong Kongu, pak Times Square v New Yorku, Central opět v Hong Kongu a pátá je Tsim Sha Tsui v tom samém asijském velkoměstě.

Na šestém místě na světě je pak první ulice z Evropy, což je Avenue des Champs- Élysées v Paříži, osmá je New Bond Street v Londýně.

Mezi extrémně drahé ulice v Evropě také patří Bahnhofstrasse v Curychu, moskovská Stolešnikov, vídeňská Kohlmarkt či Kaufingerstraße v Mnichově.

Pořadí nejdražších ulic světa najdete zde.