Dominique Cottrezová

Dominique Cottrezová Zdroj: Facebook

Ve Francii soudí ženu, která zabila postupně 8 svých novorozeňat, vraždy byly objeveny až po desetiletích

Ve Francii konečně začíná soud s Dominique Cottrezovou, která mezi lety 1987 až 2000 zavraždila osm svých novorozených dětí. Neobvyklý případ otřásl zemí, zvláštní přitom ale je, že děti léta mizely a nikdo o tom nevěděl. Informoval o tom web thelocal.fr.

Cottrezová (50) byla zdravotní sestrou a k vraždám se přiznala v roce 2010. Na otázku, proč měla tolik dětí, když je nechtěla, odpověděla podle vyšetřovatelů lakonicky: „Odmítala jsem používat antikoncepci.“

Obhájci vražedkyně se pokusili zbavit ženu obvinění tím, že podle francouzských zákonů jsou i podobné zločiny po deseti letech promlčené, pokud nezačalo trestní stíhání. Soud poměrně šalamounsky rozhodl, že není jasné, kdy byly činy přesně spáchány.

Pozůstatky dvou miminek byly objeveny před čtyřmi lety, když noví majitelé domu v obci Villers-au-Tertre nedaleko města Lille, našli lidské kosti na své zahradě. Cottrezová se z domu odstěhovalav roce 1991.

Pak se rozběhlo velké vyšetřování a dalších šest koster bylo objeveno v jiném domě pouhého půl kilometru od původního nálezu. Manžel obviněné tvrdí, že o ničem nevěděl. Cottrezová byla velmi obézní a určitou dobu mohla těhotenství tajit, nenavštívila ani gynekologa.

Manželé mají starší dcery Virginii (22) a Emelinu (23), které už mají své děti. Ty vražedkyni popisují jako „nejlepší matku“ a „milující babičku“.