Dominik Feri

Dominik Feri Zdroj: Profimedia

V Teplicích se stane novým radním teprve osmnáctiletý student Dominik Feri

Lídr kandidátky hnutí Moje Teplice - TOP 09 Petr Měsíc se vzdal mandátu, který získal v říjnových komunálních volbách. Jeho místo v zastupitelstvu lázeňského města tak získá první náhradník z kandidátky, osmnáctiletý Dominik Feri. Měsíc řekl, že ho k rozhodnutí vedly především osobní důvody. Vznikající teplickou koalici, kterou budou pravděpodobně tvořit ODS, ČSSD a právě TOP 09 by jeho rozhodnutí ovlivnit nemělo.

"Současně jsem očekával, že v povolebních jednáních se strany napříč spektrem povznesou nad osobnostní animozity, které mezi nimi panují, a spíše se budou soustředit na to, jak společnými silami a zdravým rozumem zajistit tak širokou dohodu, která by byla zárukou rozvoje města dle jednotlivých programů, řekl Měsíc.

Zastoupit ho má čerstvě osmnáctiletý Dominik Feri, který je již teď plný očekávání a svůj nízký věk nebere jako problém, naopak v něm vidí jisté výhody. „Jsem silně motivovaný ideály, to je výhoda mládí. Budu se snažit aktivně fungovat jako tlumočník mezi vedením města a mladými Tepličany, protože jsem jedním z nich. Jistě někdy v budoucnosti vyvstanou snahy o bagatelizování či ignorování mého názoru, to pro mě ale představuje výzvu, vůči níž mám velký respekt, avšak ne obavy ji podstoupit,“ řekl Feri pro server iDnes.cz

Komunální volby v Teplicích vyhrála ODS. Hlasovalo pro ni 26,74 procenta voličů a v zastupitelstvu bude mít osm křesel. Druhá Volba pro Teplice dostala 20,4 procenta a získá šest zastupitelů. Třetí ANO 2011 bude mít za 15,63 procenta hlasů čtyři křesla. V zastupitelstvu zasednou i tři členové KSČM (10,49 procenta), tři sociální demokraté (10,33 procenta), dva zástupci koalice Moje Teplice - TOP 09 (6,50 procenta) a jeden zástupce hnutí Pro sport a zdraví - Teplice (5,38 procenta).