Zdroj: Ladislav Němec / Mafra / Profimedia.cz

Lidé svolávají demonstrace proti Zemanovi. Na 17. listopad

Česko má za sebou krušné dny. Vlnu nesouhlasných reakcí vyvolal nejprve exprezident Václav Klaus svou otevřenou kritikou Václava Havla. Nyní je snad nejskloňovanějším jménem v českém veřejném prostoru Miloš Zeman a jeho vulgární vyjadřování. Reakce veřejnosti na sebe nenechaly dlouho čekat – na sociálních sítích již lidé organizují proti prezidentovi demonstrace.

Na sociálních sítích je poslední dobou více než rušno. Na protest proti Zemnově vulgaritě v důstojném pořadu Českého rozhlasu Hovory z Lán se již vyjádřila dlouhá řada osobností i nás řadových občanů.

Zemanovy Hovory z Lán vadily a pobouřily především kvůli zvolené formě, ne tolik kvůli obsahu. Česko je mimo jiné díky Zemanovi slavné i v zahraničí, server Bloomberg.com totiž nyní uveřejnil článek s nadpisem, jež je volně možné přeložit jako Prezident šokoval Čechy svým klením v rozhlasovém vysílání.

Není proto divu, že na Facebooku spontánně vznikají události, které zvou prezidenta Zemana k diskusi. Demonstrace s názvem „Chci si s vámi promluvit, pane prezidente“ je svolaná symbolicky na 17. listopad. Její popularita roste každým okamžikem, již nyní má událost necelých tři tisíce příznivců, kteří potvrdili svou účast. Událost však nemá nijak agresívní ani nesnášenlivý tón, volá spíše po diskusi a po veřejné debatě nad tím, jak by se prezident měl či neměl vyjadřovat.