Twitter

Twitter Zdroj: Profimedia.cz

Uživatelé Twitteru ve Francii budou moci tweetovat peníze

Jedna z největších francouzských bank začne spolupracovat se společností Twitter, aby umožnila svým klientům posílat peníze prostřednictvím zpráv na této komunikační síti, takzvaných tweetů. Krok finanční společnosti Groupe BPCE se kryje se snahou internetové společnosti, která se snaží proniknout do světa online plateb a zajistit si další zdroj příjmů. Banka a Twitter by novou službu měly představit v úterý v Paříži, informovala agentura Reuters.

Groupe BPCE je druhou největší bankou v zemi podle počtu klientů. Banka již v září uvedla, že je připravena poskytovat jednoduché převody peněz prostřednictvím Twitteru francouzským klientům bez ohledu na to, jakou banku používají, a aniž by příkazce znal bankovní údaje příjemce. Platby prostřednictvím tweetů má zajišťovat služba této banky s názvem S-Money.

Twitter a další významné technologické společnosti Apple a Facebook soupeří o pozice v oblasti platebních služeb přes mobily nebo mobilní aplikace. Spolupracují, a v některých případech konkurují bankám a vydavatelům platebních karet, kteří jsou v tomto byznysu již desítky let.

Twitter v září zahájil testování nové služby, která by uživatelům umožnila nakupovat prostřednictvím takzvaných tweetů. Podle některých analytiků se bude americká firma zřejmě podstatně intenzivněji snažit přijít na to, jak vytvářet příjmy ve spolupráci s bankami a vydavateli karet.