Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Angelo Merendino - Mywifesfightwithbreastcancer.com

Vědci objevili přírodní preparát, který má léčit rakovinu

Australští vědci ohlásili průlom ve svém bádání. Osm let jim trvalo studium, které se zabývalo efektem plodu málo známého stromu Blushwood. Ten by měl pomoci s léčením rakoviny. Výsledky jsou prý více než ohromující – výtažek z tohoto plodu vědci použili při léčení 300 zvířat a až v 70 procentech dosáhli kompletního vyléčení rakoviny. Informoval o tom web abc.net.au.

Vedoucí studie doktor Glen Boyle z institutu QIMR Berghofer z Brisnaně popsal, jak by mohl nový lék působit: „Funguje třemi způsoby. Zabijí rakovinotvorné buňky, zamezí přístupu krve do nádoru a aktivuje imunitní systém těla, který pak nádor sám odstraní.“

Výtažek z plodu stromu také nemá žádné vedlejší efekty a funguje extrémně rychle. Nádor odstraní pouze do několika dní zatímco například chemoterapie funguje v řádu měsíců až let.

Doktor Boyle dále poznamenal, že samozřejmě ani jeho výzkum není zázračným všelékem – pokud například rakovina již stihla vytvořit metastáze, léčba preparátem je neefektivní.

V následujících letech se preparát bude testovat na lidech. Společnost Qbiotics již dostala svolení od australského ministerstva zdravotnictví.