Bojovníci Islámského státu demonstrují svoji sílu v syrském městě Rakká, z něhož učinili hlavní město svého chalífátu

Bojovníci Islámského státu demonstrují svoji sílu v syrském městě Rakká, z něhož učinili hlavní město svého chalífátu Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Cílem džihádu je ovládnout svět

Džihád je tradicí islámu a vůlí Alláhovou. Tak psáno v Koránu, a my Evropané bychom se měli přestat tvářit, že to tak není. Muslimů - džihádistů není víc jak deset procent z celkového počtu muslimů, což znamená, že nás bezvěrce aktivně chce vyvraždit sto dvacet milionů lidí.

Tato konstatování si myslím - a celá řada mých přátel novinářů - už léta. Ale protože jsme předposraní, tak to nikdy nikam nenapíšeme. Důsledně oddělujeme islám od islamismu, snažíme se být v článcích o islámu nesmírně politicky korentní, a v podstatě přestáváme psát pravdu - či alespoň to, co sami považujeme za pravdu. Autocenzura funguje. A nejde o předposranost zbytečnou, vzhledem k agresivitě a stále sílícím požadavkům českých muslimů je téměř jisto, že by každý český novinář za podobné výroky šel před soud za propagaci nenávisti k náboženské skupině.

Česká televize udělala šestého října v Událostech, komentářích obrovský čin. Slovo dostal pan Bill Warner z Centra pro studium politického islámu. Mezinárodně uznávaný expert. A rázem byla politická korektnost ta tam. Expert vysvětlil, že vše, co dělá Islámský stát, je plně v tradici učení proroka Mohameda, je zapsáno v Koránu, je to vůle Alláhova, a islamisté provozují džihád zcela v souladu s učením islámu. S cílem ovládnout svět a vybudovat na něm planetární šariját, všichni by byli muslimové. Já dodávám, že jde o zcela stejné světovládné plány, jako měl nacismus a komunismus.

Děkuji Billu Warnerovi za jeho slova, děkuji i ČT, že mu dala prostor (pokud se tam teď tedy neřeší, jak ten průšvih vyžehlit, protože něco takového nečekali), a především se těším, až na něj naši muslimští spoluobčané začnou podávat v Brně v mešitě trestní oznámení. Tím ho fakt dostanou!

Události a komentáře si přehrajete zde.