V Praze je mešita, kterou muslimové vydávají jen za jazykovou školu. Podvedli u toho úřady

V Praze je mešita, kterou muslimové vydávají jen za jazykovou školu. Podvedli u toho úřady Zdroj: profimedia.cz

Šťastné podřezávání: Muslimští spoluobčané právě slaví svátek oběti

Naši muslimští spoluobčané právě slaví svátek oběti. V rámci oslav je bez omráčení podřezáno obětní zvíře, aby z něj tím bylo zvlášť rituálně čisté halal maso. Je neuvěřitelné, že takový barbarismus je v Evropě jedenadvacátého století legální.

Když Bůh nařídil Abrahamovi, aby mu obětoval svého syna a podřízl ho, Abraham na poslední chvíli podřízl berana místo lidské oběti. A tento čin je muslimy oslavován dodnes. Říkají tomu svátek oběti - Íd al-Adhá - a v rámci oslav muslimové bez omráčení podřežou obětní zvíře a nechají ho pomalu vykrvácet. Ulice muslimských měst - i umírněných - se o tomto svátku zaplavují krví v takovém množství, že závidí i Al Kajda.

Následkem epidemie multikulturalismu (ze které se naštěstí Evropa pomalu začíná vzpamatovávat) tolerujeme svátek podřezávání i u nás, kam evidentně historicky nepatří. Také tolerujeme výrobu rituálně čistého masa - u muslimů halal, u židů košer, které se získává stejně brutálně: Vykrvácením zvířete po podřezání. Rituální porážka - ať už běžná, nebo ta o svátku podřezávání - má výjimku ze zákona o týrání zvířat.

Myslím, že tato výjimka je zásadní chybou. Žijeme v Evropě jedenadvacátého století, kdy chápeme záměrné utrpení způsobované zvířatům jako trestný čin. Přesto, pokud je to z náboženských důvodů, tento trestný čin tolerujeme a trestným vlastně není. A tak se bude tuto sobotu podřezávat hodně. Na serveru Šaría pro Česko najdeme dokonce přáníčko: „Islámská nadace a Muslimská obec v Praze blahopřejí všem muslimům k svátku oběti a přejí jeho hezké prožití. Svátek společně oslavíme v sobotu 4. 10. 2014.“ Z instrukcí, které pro slavící server vydal, cituji například: „Na modlitbu ve Svátek oběti by člověk měl odcházet nalačno, a to z toho důvodu, aby po návratu domů, až porazí obětinu, z ní sám také pojedl. Chcete si udělat domácí porážku? (nemusí se nahlašovat, ale nejateční porážka jehňat a kůzlat je možná jen pro vlastní spotřebu). Sháníte jehňata pro obětování na svátek? Zkuste zavolat...“ A konkrétní telefonní číslo.

Prostě - tuto sobotu se bude podřezávat zaživa ve velkém. Přesto, že nejen tenhle svátek na hony páchnoucí barbarismem, ale i běžná halal či košer porážka jsou z hlediska naší etiky naprosto nepřijatelné. Skutečnost, že jde o prastarou tradici, nic neznamená. Knovízská kultura například - žijící na našem území v době bronzové - s velkou pravděpodobností praktikovala rituální kanibalismus. Kdyby se však chtěl k této prastaré tradici někdo v Čechách vracet, zavřou ho, ať zčerná.

Proto vyzývám všechny, kterým není lhostejná zbytečná bolest živých tvorů, aby zítra popřáli všem českým muslimům příjemné podřezávání, a hned potom napsali mail svému poslanci, ve kterém ho jako svého voleného zástupce vyzvou k iniciativě za úplný zákaz rituální porážky na území naší republiky. A ten zákaz by měl platit jak pro muslimské halal maso, tak pro židovské košer maso. Kmenové barbarství nemá mít v Evropě 21. století žádný prostor k životu.