Eliška

Eliška Zdroj: Policie ČR

Policie obvinila ze znásilnění a vraždy Elišky z Klášterce pětadvacetiletého příbuzného

Policie dnes obvinila ze znásilnění a vraždy devítileté Elišky z Klášterce nad Ohří pětadvacetiletého Romana K., bratrance dívčiny matky. Zároveň podala návrh na jeho vzetí do vazby, řekla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Obviněnému hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

"Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla poškozená později nalezena bez známek života," řekla Bartošová.

Podle informací serveruiDnes.cz je zadrženým mužem bratranec Eliščiny matky Roman K. Spouštěčem pro znásilnění a následnou vraždu prý bylo, že dívku viděl močit.

O vazbě bude rozhodovat ústecký okresní soud. "Návrh jsme zatím neobdrželi. Je avizováno, že by měl dorazit kolem 15:00. Předpokládám, že soud rozhodne ještě dnes," řekl mluvčí ústeckého soudu Jan Tichý.

Devítiletá Eliška se ztratila v úterý cestou krátce po poledni. Už pozdě večer po ní začaly pátrat desítky kriminalistů i dobrovolníků. Tělo dívenky bylo objeveno ve středu odpoledne u Ciboušova, asi kilometr od místa, kde bydlela s babičkou.

Romana K. zadrželi kriminalisté ve čtvrtek večer na Chomutovsku a převezli ho k výslechu do Ústí nad Labem.