Clooney oznámil, že si ještě tento měsíc vezme v Benátkách britsko-libanonskou právničku Amal Alamuddinovou

Clooney oznámil, že si ještě tento měsíc vezme v Benátkách britsko-libanonskou právničku Amal Alamuddinovou Zdroj: Profimedia.cz

George Clooney, nejpřitažlivější herec světa, si vezme právničku, která hájila Tymošenkovou

Americký herec George Clooney (53) je už dlouhá léta označován za jednoho z nejpřitažlivějších mužů světa. Tomu odpovídala i častá výměna jeho partnerek. Teď je s tím ale konec – Clooney oznámil, že si ještě tento měsíc vezme v Benátkách britsko-libanonskou právničku Amal Alamuddinovou (36). Informoval o tom web thelocal.it.

Clooney se vždy politicky výrazně angažoval, například při řešení hladomoru v súdánském Darfúru, a tomu odpovídá i výběr jeho manželky. Alamuddinová je velmi známou právničkou a aktivistkou. Mezi její klienty patřila například ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková, kterou bývalý prezident Janukovyč držel dlouho ve vězení, byla propuštěna až letos při změně režimu v Kyjevě. Další známou osobností, kterou hájila, byl Julian Assange, zakladatel serveru WikiLeaks, který zveřejnil tajné diplomatické depeše mnoha zemí. Assange, který se  skrývá na ekvádorské ambasádě v Londýně, je obviněn ve Švédsku ze sexuálního zneužívání.

Místo svatby není překvapením, protože mnoho celebrit se žení či vdává právě v Itálii nebo Francii. Navíc George Clooney vlastní dům v italském Lagliu u jezera Como.