Memoriál Lukáše Pribyla

Memoriál Lukáše Pribyla Zdroj: www.loudmark.cz

Příbo, nezapomeneme! zní z Ďolíčku, kde se o víkendu koná Memoriál Lukáše Přibyla

V "Příbově" oblíbeném vršovickém Ďolíčku se na neděli chystá třetí ročník Memoriálu Lukáše Přibyla. Srdcaře, jenž pomáhal Bohemce postavit se zpátky na nohy. V únoru 2012 náhle ve svých třiatřiceti letech zemřel na zástavu srdce.

Na jeho počest hned v tom roce jeho kamarádi uspořádali první vzpomínkový ročník. Vždy jde o charitativní akci a letošní memoriál není výjimkou. „Výtěžek rozdělíme mezi tři nemocné děti, Verunku s mozkovou obrnou, Mariánku se spinální atrofií a Jakuba, kterého trápí centrální hypnotický syndrom,“ vypočítává Alexandr Smita, jenž je duší pořádajícího fotbalového týmu hvězd Real Top Praha.

V rámci akce se utkají právě Real Top Praha se starou gardou Bohemky, za kterou nastoupí legenda české kopané, Antonín Panenka. „Za nás bude hrát Ivan Trojan, Honza Koller, Vláďa Šmicer nebo moderátoři ČT Robert Záruba a Míra Bosák,“ jmenuje největší hvězdy týmu Realu Alexandr Smita. A dodává, že v neděli 14. 9. bude od 14 hodin program pro děti, od 15.30 autogramiáda a na 16. hodinu se plánuje výkop benefičního utkání. Po zápase zahraje kapela Buzerant.

Lukáš Přibyl pracoval od roku 1998 v České televizi jako sportovní redaktor. O sedm let později nastoupil jako mluvčí AC Sparta, kde se zároveň stal členem představenstva klubu. Už po dvou letech ale odešel – do Bohemky, klubu svého srdce. Zde se, bohužel, dostal do mlýnice soudních sporů a trestních oznámení okolo „tří Bohemek“. Proto odešel do společnosti Sport Invest a v roce 2011 se vrátil opět do vedení Sparty. Kde zemřel. Takže, bohemáci, přijďte ukázat Lukinovi, že jste na něj nezapomněli a nezapomenete.

Memoriál Lukáše PribylaMemoriál Lukáše Pribyla|www.loudmark.cz