Teplické lázně si došláply na Araby. Za nepořádek je nepouštějí do podniků

Teplické lázně si došláply na Araby. Za nepořádek je nepouštějí do podniků Zdroj: Profimedia.cz

Arabové v Teplicích: Aladdin proti islámu

Nadávno jsme psali o nepořádku, který dělají arabští návštěvníci v Teplicích a dalších městech, kde se rekreují arabské rodiny. Místní nyní zahájili protiakci. Jsem zvědav, zda je za to někdo obviní z xenofobie.

Teplický deník zveřejnil zajímavou zprávu: V Teplicích se v reakci na chování arabských návštěvníků města objevila petice proti uznání islámu naším státem a občané ji chodí podepisovat. Petici iniciuje iniciativa Islám v České republice nechceme a jde o tohle: „Ústředí muslimských obcí se ze všech sil snaží získat II. stupeň registrace, který by muslimům už od září umožnil posílat své imámy do věznic, do armády (jako vojenské kaplany), směli by legálně zakládat vlastní školy, uzavírat sňatky atd. Je proto nutné dát politikům jasně najevo, že s tím hluboce nesouhlasíme!“

Petice se podepisuje na řadě míst - často v restauracích -, ale Teplice udělaly zcela zásadní krok: Petici je tam nyní možné podepsat v restauraci Aladdin. A pokud mne paměť neklame, tak Aladdin byl celkem jednoznačně muslim. To je dost legrace - když se však podíváme na diskusní stránku Tepličanů na Facebooku, je vidět, že místním do smíchu moc není. Cítí se přívalem arabských hostů ohroženi a vyzývají k vepřové rezistenci:

Z.K.: „Již delší dobu se zajímám o muslimské komunity, které osidlují postupně místa po celé Evropě. Jestli je pravda, že se jim podařil nákup většího množství pozemků v okolí Teplic, tak to je poslední fáze, kdy je odtud již nikdo nikdy nevyžene. Je to jen začátek, už teď všichni počítejte s tím, že do dvou až tří let jich zde bude ještě asi o 300 % víc než doposud. Pak začnete teprve pociťovat, co jsou zač. Je již pozdě. Už s tím nemůže nikdo, magistrát, MP ani změna nějaké městské vyhlášky, nic dělat. Je konec.“

To je vyjádření rezignace - ale jiní tepličtí diskutéři vyzývají k vepřové rezistenci. M.CH.: "Co takhle nakoupit malý čínský prasátka a chodit s nimi po šanovským parku a okolí?“ Pepe Ctibor Trško: „Ono je i nasere, když jim kliku od mešity potřete krví vepříka a kosti poházíte před dveře. To už někde bylo a dost je to nasralo.“ A tak mám pocit, že nám v Teplicích brzy začne jako na prvním místě v Česku opravdový interkulturní konflikt. Protože když najdou muslimové před svým shromaždištěm (mešitu zatím v Teplicích nemají) kosti prasat, vyhlásí teplickým občanům džihád. A možná že nebudou třeba ani ty vepřové kosti. Možná bude stačit, když teplickým muslimům někdo přeloží tento post z diskusního fóra města: A.O.M.: „Petice za dobrovolný ramadán pro obyvatele Teplic - prosím připojte se a podpořte!“ Protože to, aby si z nich někdo dělal srandu, snášejí muslimové ještě hůř než vepřový ovar.