Ukrajina letedlo

Ukrajina letedlo Zdroj: ČTK

U ukrajinského Doněcku sestřelili malajsijské letadlo s 295 lidmi na palubě. Nikdo nepřežil

Malajsijský letoun s 300 lidmi na palubě se dnes zřítil na Ukrajině poblíž hranic s Ruskem. Informovala o tom ruská agentura Interfax a zprávu následně potvrdilo ukrajinské ministerstvo vnitra. Stroj se prý zřítil poblíž Doněcka, kde se odehrávají boje mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty. Interfax s odvoláním na neupřesněný "informovaný zdroj" tvrdí, že letoun byl sestřelen. Nikdo z 300 lidí na palubě nepřežil.

Malajsijský boeing na trase Amsterodam-Kuala Lumpur byl podle zdroje Interfaxu sestřelen z výšky deseti kilometrů. Stroj se zřítil v 15:25 SELČ.

Agentura Interfax informovala, že Boeing 777 malajsijských aerolinií 50 kilometrů před vstupem do ruského vzdušného prostoru začal neočekávaně klesat. Poté byl nalezen v plamenech ještě na území Ukrajiny. 

Počet obětí zřícení malajsijského letounu přesáhne 300. Je mezi nimi 23 obcanu US, uvedl zdroj z ukrajinského ministerstva vnitra.

Agentuře Reuters zdroj z oblasti letectví potvrdil, že stroj v očekávanou chvíli nevstoupil do ruského vzdušného prostoru.