Vousatá Eurovize

Vousatá Eurovize Zdroj: Reuters

Patriarchové opět nezklamali. Radí Bohu, na koho poslat povodně

Za nejhorší povodně na Balkáně za poslední století může údajně rakouský transvestita Conchita Wurst, vousatá zpěvačka, která vyhrála televizní soutěž Eurovize. Podle patriarchů srbské a černohorské pravoslavné církve byly povodně, které vyhnaly z domovů přes 150 tisíc lidí a šest desítek jich připravila o život, božím trestem za hříchy společnosti, které Conchita ztělesnila.

Bůh podle patriarchů Irineje a Amfilohije „poslal deště, aby lidem připomněl, že se nemají dát na scestí“, a „potrestal je za jejich hříchy“. „Bůh takto smývá ze Srbska jeho hříchy,“ prohlásil Irinej. Představený černohorské církve Amiflohij dodal, že záplavy jsou znamením, že by lidé měli odmítnout Wursta stylizujícího se do Krista. Conchita vyhrála Eurovizi předminulý víkend s písní Rise Like a Phoenix. Logika patriarchů má jisté trhliny. Proč by měl Bůh trestat Srbsko, když je Conchita Rakušan(ka). Taky není jasné, jak souvisí smrt šedesáti lidí a utrpení další stotisícovky se smytím nějakých hříchů. Zřejmě bude Srbsko od příštího týdne přímo svaté. Rádi si na to počkáme. Pochopitelně by patriarchové ještě měli zařídit nějaké povodně v Rakousku. I když Rakousko je o něco zbožnější než ateistické Česko, tak by to chtělo vymodlit nějaké pohromy ještě u nás.

K věci samé, osoba Conchita vypadá skutečně dost strašně. Ale to já taky, jen si nemyslím, že by kvůli mně a tomu jak vypadám, měl Bůh utopit nějaké lidi. Nicméně pokud jde o hodnocení zpěvu, osoba Conchita zpívá docela dobře a pokud víme, hodnotí se zpěv a ne plnovousy. Též bych řekl, že patriarchové by se měli věnovat církevnímu zpěvu a neřečnit ohledně Eurovize, protože jim po tom nic není. Jejich exkursy do teologické meteorologie jsou ale rozkošné, o tom není sporu.

Od patriarchů bych taky čekal, že čtou bibli. Tam se píše, že nová potopa už od doby patriarchy Noe nebude. Tak buď Hospodin už neví, co nasliboval, nebo jsou patriarchové vedle.

V Srbsku, Bosně a v Hercegovině už hladina Sávy pomalu klesá a zpomalilo se i stoupání Dunaje. Někteří z více než 150 tisíc evakuovaných se vracejí do svých domovů a začíná sčítání škod. Podle odhadů jsou mnohamiliardové. To se Bůh zase jednou rozjel. Nebo spíš patriarchové? Někdy se i křesťan stydí.