Slon

Slon Zdroj: Profimedia.cz

Sloni na útěku z cirkusu poničili pár aut

Jako slon v porcelánu si počínaly tři slonice, které se – poté co utekly z cirkusu –  procházely po parkovišti ve městě St. Luis na jihu Spojených států. Než se je ošetřovatelům podařilo znovu chytit, (nepřekvapivě) několik automobilů poškodily. Informovala o tom v neděli agentura AP.


Podle televize KMOV utekla zvířata z části cirkusu určené pro dětské projížďky. „Věci se začaly třást. Když jsem se podívala nahoru, uviděla jsem k nám přicházet tři slony,“ uvedla jedna svědkyně. „Tito obři doslova prošli velkým karavanem,“ dodala.

Podle úřadů nebyl během incidentu nikdo zraněn. „Sloni byli volní pouze na krátkou chvíli,“ uvedl ředitel cirkusu Dennis Kelley. „Díky bohu se na nich nevezly žádné děti,“ dodal.

Útěky slonů z cirkusů nebývají časté, ale občas se přihodí. Tito obří tlustokožci jsou totiž vysoce inteligentní, mají obratný chobot a o jejich fyzických dispozicích asi není třeba se ani zmiňovat. Ne vždy ovšem jejich vycházky do okolí dopadnou šťastně, před asi pěti lety se takto z cirkusu Union v mexickém městě Ecatepec „uvolnil“ pětitunový slon Indra. Vyrazil kovová vrata a prošel dvěma čtvrtěmi, pak se pokusil přejít silnici. Srazil se přitom s autobusem. Výsledkem byl mrtvý řidič a čtyři vážně zranění cestující. Také slon střet nepřežil.