Kramný

Kramný Zdroj: ČTK

Soud v Karviné poslal Petra Kramného do vazby

Okresní soud v Karviné dnes ráno vzal do vazby Petra Kramného. Policie jej v úterý obvinila z vraždy jeho manželky a dcery, které zemřely na loňské rodinné dovolené v Egyptě. Důvodem vazby je obava z možného ovlivňování svědků i nebezpečí útěku. ČTK to řekl státní zástupce Vít Legerský.

"Usnesení obviněný napadl stížností. Já jsem se práva vzdal," řekl Legerský. Stížnost ale nemá odkladný účinek. Kramný proto okamžitě z budovy karvinského soudu putoval do vazební věznice. "Krajský soud s odstupem času rozhodne o jeho stížnosti," doplnil žalobce.

Dnes ráno krátce po 04:00 Kramného policisté převezli ze služebny v centru Ostravy, kde byl vyslýchán a trávil noc v policejní cele. Eskorta jej dopravila do budovy soudu v Karviné. Neveřejné rozhodování o vazbě začalo po 05:00 a protáhlo se na téměř čtyři hodiny. "Obviněný tentokrát využil svého práva a k věci vypovídal," vysvětlil po skončení jednání průtahy Legerský.

Nechtěl uvést, zda se Kramný k vraždě manželky a dcery přiznal. "Toto nebudu blíže komentovat. Vypovídal ale způsobem, který mě nepřekvapil," konstatoval. Dodal, že důkazy jsou podle něj dostatečné a posbírali je kriminalisté v Česku.

Policie o obvinění pětatřicetiletého muže informovala ve středu ráno. Šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel řekl, že policisté muže z Karviné předvolali v pondělí k výslechu. "Chtěli jsme objasnit některé věci. Od pondělního večera jsme s ním pracovali. V úterý byl obviněn z vraždy," řekl ČTK Kužel. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest, tedy i doživotí.

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera z Karviné zemřely v Egyptě na otravu loni v hotelu v Hurgadě. Egyptská policie podezřívala kvůli jejich smrti Kramného a až do října musel zůstat v Egyptě. Kramný vinu od začátku odmítal.