Eva Samková

Eva Samková Zdroj: Profimedia.cz

Trenér Evy Samkové chtěl skočit z Nuseláku

Dlouholetý redaktor Reflexu Milan Tesař sleduje olympiádu přímo v Soči. Reportér Jiří X. Doležal mu klade „záludné“ otázky, na které hledá Reflex.cz prostřednictvím svého zvláštního zpravodaje odpovědi v Rusku na zimních hrách. Co jsme zjistili dnes a jak zněla otázka:

Proč měla skateboardistka, co vyhrála zlatou medaili, namalovaný knírek? Souvisí to nějak s akcí Movember, což je kampaň za prevenci rakoviny prostaty?

Není to, Jirko, skateboardistka, ale snowboardkrosařka. Z toho je vidět, jak je tento sport mladý a odstrkovaný. Toho knírka si Eva Samková namalovala ze dvou důvodů. Jednak pro štěstí, jednak se vyděluje od ostatní holek něčím neobvyklým. A to mají fanoušci a novináři rádi. Eva je skromná holka z Vrchlabí, a byl to natolik prokazatelný sportovní talent, že její trenér ve snaze získat aspoň nějaké peníze na její přípravu přemýšlel o tom, že skočí z Nuseláku. Abys tomu rozuměl, nechtěl se zabít, chtěl se zapálit a skočit do prázdných krabic. A víš proč? Protože jako trenér snowboarďačky nebere ani korunu, živí se jako kaskadér. A její druhý trenér se živí jako sochař. Zvláštní, viď. Nakonec z toho Nuseláku neskočil a Eva stejně vyhrála. Bravo!