Michael Schumacher

Michael Schumacher Zdroj: Profimedia.cz

Policie zkoumá, zda kamera na helmě byla příčinou vážných zranění Schumachera

Vyšetřovatelé tragické lyžařské nehody jednoho z nejslavnějších sportovců světa, sedminásobného mistra světa formule 1 Němce Michaela Schumachera, zkoumají, zda kamera umístěná na jeho přilbě, nebyla příčinou jeho vážných zranění.

Podle jedné z vyšetřovacích verzí mohla být právě kamera (existuje z ní asi dvouminutové video, které dokumentuje nehodu) umístěná na helmě příčinou vážných následků nehody, protože přilba pak nemusela být připevněna tak pevně, jak by to vyžadovalo. Helma se při nárazu na sjezdovkách ve francouzském Méribelu rozlomila na dva kusy. Zdroj blízký vyšetřování tento týden řekl, že „lyže i další vybavení bylo naprosto v pořádku, ale helma v podstatě explodovala při nárazu. V laboratoři testujeme, zda kamera funkčnost helmy oslabila“.

Schumacher pořád leží v nemocnici a překonal nedávno zápal plic. Bývalý závodník 29. prosince loňského roku vyjel ve Francii z vyznačené sjezdovky a při pádu narazil hlavou do kamene. Podle vyšetřovatelů byl mimo upravenou trať přibližně tři až šest metrů a balvan, o nějž se vážně zranil, leží osm metrů od hranice sjezdovky. Nejúspěšnější jezdec historie formule 1 utrpěl při pádu vážné zranění. Musel se podrobit operacím hlavy a od nehody je v umělém spánku. V komatu strávil i 45. narozeniny.