Facebook

Facebook Zdroj: Robertbutkovic.com

JXD: Složíme se z urážek na Facebooku?

„Ty z toho nemáš problém, že ti pod tvými články přes Facebook tak neuvěřitelně nadávají?“ zeptá se mne občas někdo. Popravdě - nemám. Ale Facebook může fungovat jako zbraň!

V tištěném Reflexu to analyzuji, a také jsem tam zavzpomínal na několik facebookových trollů a štváčů, kteří se na mne v posledních letech přilepili. V článku najdete inspirující originální výlevy, které - kdyby vám je někdo říkal do očí, a ne anonymně pod falešným profilem čmáral do diskuse - jsou opravdu na přes hubu. Ale také někdy docela žertovné.

Každopádně - pod každým článkem, který rozbouří diskusi, jako konstatování najdu výrok „Doležal je vyhulenej kreten“, případně „Už to nehul“, eventuálně „A pak že se po tom hulení neblbne!“ Za pětadvacet let, co píšu do novin a co je o mě veřejně známo, že kouřím marihuanu, to některé čtenáře dosud rozjíždí. A to i v situaci, kdy v České republice hulí všichni a joint je stejně exotický jako půllitr piva.

A to je zároveň odpověď na otázku, proč neberu příliš vážně, když mi na Facebooku a v diskusích pod články lidé spílají. To spílání neberu vážně proto, že se prostě vážně brát nedá.

ObálkaObálka|ArchívČlánek  Jiřího X. Doležala Facebook jako zbraň najdete v dnešním tištěném Reflexu.