Pančochová

Pančochová Zdroj: ČTK

Snowboardistce Pančochové unikl přímý postup do finále o jedno místo

České snowboardistce Šárce Pančochové unikl o jedno místo přímý postup do finále olympijské soutěže ve slopestylu. Druhý pokus bude mít v neděli, kdy ji čeká semifinále a poté případně jízdy o medaile.

Třiadvacetiletá Pančochová obsadila pátou pozici ve své kvalifikační skupině, přičemž do finále šly přímo čtyři závodnice. Druhé ženě průběžného pořadí Světového poháru patřila potřebná čtvrtá příčka po úvodní jízdě, v níž od rozhodčích získala 77,75 bodu. "S první jízdou jsem docela spokojená, ale rozhodčí mi sebrali víc bodů za ty menší můstky, než jsem si myslela," řekla česká reprezentantka.

V druhé jízdě sePančochová nezlepšila a musela čekat, zda ji některá ze soupeřek nepředstihne. Podařilo se to až předposlední ženě startovního pořadí Karly Shorrové z USA, jež získala o sedm bodů víc než česká medailová adeptka a postoupila na její úkor.

Vicemistryně světa z roku 2011  Pančochová tak bude v neděli dopoledne bojovat spolu s dalšími 14 soupeřkami o poslední čtyři volná místa pro finále, které se jede ještě ten den.

Kvalifikaci mužů bez české účasti vyhrál ziskem 97,50 bodu Kanaďan Maxence Parrot, mezi ženami byla nejlepší s 95,50 body Rakušanka Anna Gasserová.

Obálka Reflex 06/2014Obálka Reflex 06/2014|ArchívRozhovor s Šárkou Pančochovou najdete v dnešním Reflexu.