Tomáš Jan Podivínský

Tomáš Jan Podivínský Zdroj: profimedia.cz

Ministerstvo má občany za úplné blbce – vytváří metodiku na metodiku za čtyři miliony

Něco podobného si těžko vymyslíte, pokud tedy nejste ministerský úředník placený z veřejných peněz. Lidové noviny přinesly informaci, že ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výběrové řízení na zakázku za čtyři miliony korun, která zavání absurdností a tunelováním úřadu. O co se jedná?

Ministerstvo lidovce Tomáše Jana Podivínského, který byl šéfem rezortu životního prostředí v Rusnokově vládě přátel Miloše Zemana, jen dva dny před svým odchodem z funkce, vyhlásilo tendr na projekt, který se jmenuje „Vytvoření metodiky tvorby koncepcí a metodiky vyhodnocování dopadů koncepcí“.

Zkoumat to moc nemusíme, protože je zjevné, že se jedná o nesmysl. Metodicky se má zkoumat metodika a vyhodnocovat metodika těch metodik koncepcí. Navíc se má jednat o zakázku, o kterou se soutěží, což je zjevné tunelování úřadu. Pokud už někoho taková hloupost napadla, „metodicky“ to mají řešit zaměstnanci ministerstva. Není žádný důvod vypisovat tendr a platit za něj externím firmám.

A aby byla absurdita zcela završena, tak v zadávací dokumentaci je podle Lidových novin uveden termín otevírání obálek s nabídkami na „Vytvoření metodiky tvorby koncepcí a metodiky vyhodnocování dopadů koncepcí“ den 21. října 2013.

Jistě pane ministře, přesně tak to dělala vláda „odborníků“, které jmenoval prezident Zeman.