Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: František Vlček / Mafra / Profimedia.cz

TV Nova a nejpříšernější rozhovor Miloše Zemana

Buď má náš slavný prognostik špatný odhad, nebo má neschopné spolupracovníky na Pražském hradě. Jinak si nedělní vystoupení prezidenta Miloše Zemana v pořadu Střepiny na TV Nova vysvětlit nelze.

Nejde ani tak o to, že servilita moderátora Reye Korantenga byla značná, když neustále opakoval dvě slova a to „pane prezidente“. Z položených dotazů, z jejich řazení i ze samotných odpovědí hlavy státu bylo jasné, že interview pro Novu probíhalo delší dobu, než jsme mohli vidět na obrazovce. Ale střih a krácení způsobily, že zazněla jediná relevantní věta. A to, že i samotný Zeman byl příčinou naprostého propadáku jeho vlastních Zemanovců v říjnových volbách. Jediná „normální“ věta za deset minut je na prezidenta hodně málo.

Jinak se diskuse točila kolem kouření Miloše Zemana a jeho zcela legračního tvrzení, že doktoři mu dovolili vykouřit „jen“ dvacet cigaret denně. Toho lékaře by nám měl prezident okamžitě představit, protože jinak ještě žádný český pacient neslyšel od žádného doktora nic jiného, než že má okamžitě přestat kouřit. Pak se krátce rozebrala chůze nejvyššího představitele země, či kde se nachází jeho dcera Kateřina. O politice téměř nic. Možná se o ní i hovořilo, ale Nova to neodvysílala? Je to možné, alespoň to tak působilo, protože střih pořadu byl zjevně mimořádně špatný.

Miloš Zeman, který nemá rád novináře, se chtěl ukázat většímu publiku na TV Nova, ale vůbec se to nepovedlo, z rozhovoru s ním nevyplynulo nic. Tak kde vystoupí příště?