Nová rodina? Třicetiletý Scott Moore (původně Jessica) z Kalifornie (vlevo) se svým manželem Thomasem (původně Laura). Oba se narodili jako ženy a podstoupili změnu pohlaví. Scott si ponechal ženské orgány a díky darovanému spermatu od kamaráda tak mohl otěhotnět. Letos na jaře se našemu páru narodil chlapec.

Nová rodina? Třicetiletý Scott Moore (původně Jessica) z Kalifornie (vlevo) se svým manželem Thomasem (původně Laura). Oba se narodili jako ženy a podstoupili změnu pohlaví. Scott si ponechal ženské orgány a díky darovanému spermatu od kamaráda tak mohl otěhotnět. Letos na jaře se našemu páru narodil chlapec. Zdroj: Profimedia.cz

Německo jako první evropská země oficiálně uznalo třetí pohlaví

Německo od dnešního dne jako první evropská země oficiálně uznává třetí pohlaví, a to neurčité. Dnes totiž začala platit novela, která v oficiální dokumentech vedle mužského a ženského umožní uvádět jako pohlaví také neurčité.

Změna se týká lidí, kteří se narodili s nejednoznačnými pohlavními znaky, tedy jako hermafroditi. Přesné statistiky nejsou k dispozici, nicméně se odhaduje, že s mužskými i ženskými pohlavními orgány žije v osmdesátimilionovém Německu 16.000 až 800.000 lidí.

Zavedení "neurčitého pohlaví" do zákona pak doporučil německý ústavní soud. Podle něj patří právo určit vlastní pohlaví k základním lidským právům. Lidé budou moci uvádět v úředních dokumentech "pohlaví neurčité", dokud se sami nerozhodnou, zda se považují za muže, nebo za ženu. Je jim ale ponechána i možnost zůstat u třetího pohlaví po celý život.

Zavedení třetího pohlaví se však nebude týkat cestovních pasů, protože pravidla jejich vydávání upravuje speciální zákon. Nová úprava se také netýká transsexuálů, tedy lidí, kteří se cítí být příslušníkem určitého pohlaví, ačkoli anatomicky mají pohlaví opačné.