Babiš

Babiš Zdroj: Reflex.cz

Nový Reflex: Babiš mlží kolem svých firem i spolupráce s StB

Jak se vlastně Andrej Babiš, který tvrdí že vybudoval své firmy čistě a bez privatizačních kejklů, dostal ke svému obrovskému majetku?

Na financování a zakládání jeho Agrofertu se v počátcích podílela i naprosto neprůhledná firmička. Politikem-nepolitikem Babišem šířená legenda, že vše vybudoval na zelené louce, má trhliny, protože přišel podivným postupem k dobře zajištěnému byznysu. Hnutí ANO neustále tvrdí, že chce vyčistit českou politiku, v tom případě by ale mělo být jasno, kdo poskytl kapitál na rozjezd Agrofertu. Reflex se pokusil odhalit, jak to vlastně bylo a dobral se zajímavých souvislostí.

Druhou významnou věcí, která politickou kariéru Babiše ovlivňuje, je jeho možná spolupráce s komunistickou tajnou službou StB. Ondrej Krajňák, šéf slovenského Ústavu paměti národa v Bratislavě, v rozhovoru pro nový Reflex říká, že naprosto věří svým odborníkům, kteří vypracovali šestadvacetistránkové zdůvodnění, ve kterém je vysvětlena spolupráce Babiše s StB. Pan Krajňák u toho citoval Oscara Wildeho: „Nikdo není tak bohatý, aby si mohl koupit dobré jméno.“

Chcete znát další podrobnosti o Andreji Babišovi? Kupte si nový Reflex, který vychází ve čtvrtek 24. října.