Andruško

Andruško Zdroj: ČTK

Změna na Nově. Generální ředitel Andruško byl odvolán z funkce

Generální ředitel televize Nova Jan Andruško byl odvolán z funkce. Andruško vedl Novu od ledna 2011.

Na změnu vedení Novy upozornil server Týden.cz. Podle jeho informací nyní vedou televizi dva výkonní ředitelé Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Nova ani CME odvolání Andruška nekomentovala. Odchod šéfa Novy je pokračováním personálních změn, které se v CME odehrály v posledních měsících. Zatím nejvýznamnější byl oznámený odchod prezidenta a generálního ředitele CME Adriana Sarbua, kterého ve vedení vystřídali Christoph Mainusch a Michael Del Nin, pocházející z prostředí největšího akcionáře Time Warner. Na konci září následovala výměna také na postu šéfky slovenské televize Markíza, kde dosavadní ředitelku Zuzanu Ťapákovou vystřídal Matthias Settele.

Andruško byl v čele tuzemské nejsledovanější televize od roku 2011, předtím s Novou spolupracoval jako právní expert. Andruško byl jedním ze zakládajících společníků advokátní kanceláře Kotrlík Bourgeault Andruško (KBA), kde se zaměřoval na oblast fúzí a akvizic, mediálního práva a telekomunikací, otázek soutěžního práva, mezinárodní arbitráže a obchodních sporů.

Do skupiny Nova vedle hlavní stanice patří také Nova Cinema, Nova Sport. Fanda, Telka, Smíchov a české verze hudební stanice MTV.