Video placeholde

JXD vzkazuje Ištvanovi: Zavřete je všechny!

X-tým Vrchního státního zastupitelství v Olomouci byl ve středu sedmého srpna před Poslaneckou sněmovnou vytipovat, které poslance zavřít příště.

Zatímco každý veverka, sysel nebo tlachapoud se může opřít o autoritu ochranářů, zelených či ekologů, chudák státní zástupce nebo policista nemá v občanské společnosti zastání. Proto jsme se s kolegou Pavlem Poslušným rozhodli tuto díru na trhu občanských aktivit zaplnit. Tak, jako mají sportovní kluby B-, či dokonce C-týmy, my jsme vytvořili X-tým Vrchního státního zastupitelství a policie ve složení ŠlachtaX a IštvanX.

Před Poslaneckou sněmovnou bylo plno — novináři, hosté, čumilové, policisté a sem tam nějakej poslanec. Bylo zajímavé sledovat, jak se poslanci liší od ostatních přítomných. Zatímco diváci a novináři vypadali celkem normálně, u poslanců bez rozdílu politické příslušnosti si bdělé oko zákona prostě muselo všimnout, že jim lumpárna kouká z očí. Působili dojmem, že jsou odhodláni přijímat, vykonávat a skládat své mandáty bez předchozího souhlasu státního zástupce. Mnozí dokonce vypadali na to, že jsou ochotni hlasovat ne podle názoru Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, ale podle sebe. A to nesmíme rozhodně připustit!

Proto si naše občanská hlídka dovoluje — po důkladné operativní rekognoskaci terénu — pánům Šlachtovi a Ištvanovi ve věci poslanců doporučit jediné: Zavřete je všechny! A pokud nemáte za co, strčte je do vazby, dokud nevyměknou a něco na sebe neřeknou!