Hurghada

Hurghada Zdroj: profimedia.cz

V Egyptě byly nalezeny dvě mrtvé české turistky

V egyptském rudomořském letovisku Hurghada byly nalezeny dvě mrtvé české turistky, uvedlo české ministerstvo zahraničí. Podle posledních informací jde o 36letou ženu a její osmiletou dceru. S případem nejspíš souvisí nedávná hospitalizace muže, který by měl být otcem osmileté dívky.

Příčina smrti žen není zatím známá. "Informaci jsme dostali a jsme ve spojení se zástupci cestovní kanceláře," uvedl diplomat. Podle informací České televize jde o 36letou ženu a její osmiletou dceru. Obě byly údajně nalezeny v hotelovém pokoji. "Mohu potvrdit, že se v Egyptě našly dvě mrtvé Češky. Jde o matku s dcerou," řekla serveru idnes.cz tisková mluvčí ministerstva Johana Grohová.

S celým případem nejspíš souvisí také nedávnáí hospitalizace českého muže v nemocnici, který by měl být otcem zavražděné dívky. "Příčina smrti žen ani hospitalizace muže není zatím známá. Informaci jsme dostali a jsme ve spojení se zástupci cestovní kanceláře," uvedl diplomat.

Loni v zahraničí podle statistik ministerstva zahraničí zemřelo 385 Čechů, což je o 32 méně než předloni. Počet úmrtí českých občanů v zahraničí byl loni nejnižší od roku 2006.