Hořejší nábřeží

Hořejší nábřeží Zdroj: Jan Šibík

Kampa
Hořejší nábřeží
Sovovy mlýny
Sovovy mlýny
Sovovy mlýny
26
Fotogalerie

Česko zasáhly povodně. Podívejte se na fotografie Jana Šibíka a čtenářů z míst zasažených velkou vodou

Na Česko se valí povodně možná stejného rozsahu, jako byly ty ničivé v roce 2002. Takhle vypadají očima Jana Šibíka, čtenářů Reflexu a uživatelů sociálních sítí.

Několikadenní vytrvalý déšť přinesl nevítanou katastrofu. Povodně zaplavily Česko, ve všech krajích kromě Pardubického je vyhlášen stav nouze, řeky kulminují, hasiči evakuují lidi z ohrožených oblastí a voda ničí vše, co jí přijde do cesty.

Vyzvali jsme naše čtenáře, aby nám poslali fotografie z míst stížených povodněmi, najdete je ve fotogalerii. V terénu také fotil dvorní fotograf Reflexu Jan Šibík, který zdokumentoval situaci v hlavním městě. Redaktorka Reflexu Tereza Spáčilová natočila videa, kde je vidět zavírání povodňových vrat u ústí řeky Rokytky mezi Libní a Karlínem.

 

Na tomto odkazu najdete mapu České republiky, na které je vyznačen stav měst a ulic, jak to s nimi vypadalo během povodní v roce 2002. To, která místa byla zatopená a do jaké míry. Dá se z ní tak vytušit, co by se mohlo dít  za předpokladu, že nynější povodně budou stejného rozsahu. 

Zde je video Jana Šibíka, který natočil, jak hasiči na kampě staví protipovodňové bariéry.

Video placeholde
Stavění hráze na Kampě • Jan Šibík

Pokud máte nějaké vlastní fotografie nebo videa, o které byste se chtěli podělit, posílejte je na rxonline@reflex.cz, budeme je průběžně uveřejňovat.