Josef dobeš

Josef dobeš Zdroj: Profimedia.cz

Zachránce českého sportu, nebo jen nešťastný exministr školství? Josef Dobeš odpovídal čtenářům Reflexu

Coby ministr školství si Josef Dobeš veřejnost nezískal, nyní se angažuje v nové iniciativě Hnutí pro sport. Podpořil návrh státního rozpočtu, ale netají se tím, že za to pro sportovce bude z veřejných peněz chtít 800 milionů korun. Jde Dobešovi opravdu o záchranu českého sportu, nebo jen získává politické body pro svou budoucí kariéru?

 

Dobeš na to odpověděl čtenářům Reflexu ve čtvrtečním on-line rozhovoru. "Jezdím po ČR a v každém kraji diskutuji se sportovní veřejností o hlavních problémech, které trápí český sport, ale zejména o tom, jak tyto problémy řešit," napsal Dobeš, kterého prý fascinuje heslo olympiády 2012: "For next generation".



Veřejné peníze by podle exministra kultury měly mířit do sportu totiž mimo jiné i proto, "aby děti z jakýchkoliv sociálních vrstev měly přístup ke sportu, protože tím ovlivňují svůj životní styl, zdraví a budoucnost. Mohou se díky tomu stát nezávislými na státních podporách."



Bude Dobeš pokračovat v politice? "Neuvažuji v tuto chvíli dopředu - zda osobně někam kandidovat - ale chci vytvořit silné sportovní zázemí, které bude silným politickým partnerem zavedeným stranám a vybojuje důstojné podmínky pro sport a zejména pro děti a mládež," odepsal čtenářům.



Přečtěte si celý záznam on-line rozhovoru čtenářů Reflexu s Pavlem Dobešem: