Unikátní snímky vzdálených planet. Anebo ne?

Unikátní snímky vzdálených planet. Anebo ne? Zdroj: www.christopherjonassen.com

10 věcí, které byste měli stihnout před koncem světa podle Petra Koláře

Redaktoři Reflexu radí, co byste podle nich měli stihnout před koncem světa. Dnes je na řadě Petr Kolář.

1. Oslavte Štědrý den 20. prosince

Jasně, pro řadu lidí jsou vánoční svátky a Štědrý den ne-li traumatizující, tak alespoň pořádný "vopruz". Na druhé straně, zvlášť, pokud máte malé děti, by bylo škoda kvůli konci světa o Štědrý den přijít.

 

2. Odmítněte trenky a ponožky pod stromečkem

Oznamte důrazně všem nejbližším, že s nimi tentokrát odmítáte hrát každoroční hru: jééé, to jsou prima teplé ponožky, takové jsem přesně chtěl a potřeboval. Už druhý den je opravdu potřebovat nebudete.

 

3. Začněte fandit Spartě!

Pro mnohé příznivce tuzemských provinčních týmů typu Baníku, Brna, Plzně, nebo dokonce příznivců armády temnot ze slávistického Mordoru, je sice možná pozdě, nicméně kdy jindy se obracet k dobru, než před posledními hodinami na zemi. Kupte si sparťanskou šálu a noste ji viditelně na krku.

 

4. Nechte se potetovat

Pár hodin před smrtí opravdu nemusíte řešit, jak bude obrázek na vašem těle vypadat, až budete staří, seschlí a budete mít svraštělou kůži.

 

5. Užijte si rodinnou pohodu, zahrajte si Psí hovínko

Není nad to trávit poslední chvíle před smrtí obklopen svými nejbližšími. Všechny spolehlivě dojme, poučí i pobaví ta nejlepší společenská hra pro podobné chvíle. Jen bacha, máte-li doma skutečného psa, nebo kočku. Zábava by se mohla zvrhnout poměrně nechutným způsobem.

 

 

6. Přečtěte si Rychlé šípy

Prolistujte si souborné knižní vydání příběhů Mirka Dušína, Jarky Metelky, Jindry Hojera, Červenáčka a Rychlonožky a zpytujte svědomí, oč mohl být váš život kvalitnější, kdybyste nepili, nekouřili, nemluvili sprostě a ulovili za svůj život co nejvíce bobříků.


7. Staňte se fanouškem metalu

Doporučují se především extrémní odnože jako Thrash, Death či Black metal. Na věčnost budete odcházet smířenější a informovanější o tom, co vás čeká. Například v Arise od Sepultury je to všechno...

 

 

8. Pořádně se opijte

V předvečer konce světa vypijte cokoli, co teče, v kombinaci s čímkoli. Kocovina se vás na druhý den týkat nebude, stejně jako sebezpytné otázky typu: sakra, co jsem kde dělal. Pokud navíc v důsledku nezřízené konzumace upadnete v předvečer konce světa do kómatu, aspoň nebudete nervní a nebudete tušit, jak se to vlastně celé seběhlo.

 

9. Pusťte si přitroublou vlezlou písničku

Znáte přece ten pocit, kdy slyšíte něco příšerně hloupého a vlezlého, ale písničku nedokážete vymazat z paměti a něco vás stále nutí si ji pobrukovat? Apokalypsa vás tohoto nepříjemného průvodního jevu uchrání. Po doposlouchání písničky Chňapík, maličký krokodýl, pro vás bude konec světa vysvobozením.

 

 

10. Klikněte na Like u tohoto textu a napište mi, že jsem dobrej!

Ne, že byste si tím jakkoli pomohli. Na druhé straně vám to zabere jen několik vteřin a já budu umírat s pocitem, že jsem vážně dobrej.

 

Reflex 49 obálkaReflex 49 obálka|ArchívLze přežít konec světa? Zbývají do konce světa dva týdny? Asi ne. Ale hysterie kolem mayského kalendáře sílí. O planých apokalyptických vizích lidstva píše Petr Hájek. Čtěte zítřejší Reflex.