Konec světa

Konec světa Zdroj: Profimedia.cz

Redaktoři Reflexu radí: 10 věcí, které byste měli stihnout před koncem světa

Apokalypsa se blíží, tvrdí Petr Hájek už od října. Mayové nám definitivní konečnou určili na 21.prosince, pokud máte na Silvestra plány, zrušte je.

Soustřeďte se na čas, který nám všem zbývá. Abyste věděli, jak jej správně vyplnit a čím strávit, redaktoři Reflexu vám budou ode dneška až do konce světa přinášet své tipy.

 

Jsou to záležitosti, které se dají realizovat a nejsou časově ani finančně náročné. Začínám já, ve středu se můžete těšit na desatero Petra Koláře.

 

1. Přečíst si statusy Roberta Rosenberga na Facebooku

 

Je v nich ukryta moudrost. Někde hodně, hodně hluboko. A funkce Caps Lock se těsně před koncem světa konečně dočkala pořádného využití.

 

Robert Rosenberg na FacebookuRobert Rosenberg na Facebooku|Facebook.com


2. Vidět Tomia Okamuru a jeho proslov na masáži

 

Vidět, jak Tomio přemýšlí o problémech české politiky i ve chvíli, kdy ho někdo masíruje, je pro člověka nadějí, že i před koncem světa existují lidé, kterým na nás skutečně záleží.

 

 

3. Zalyžovat si na ledovci

 

Nebo klidně i na Šumavě. Lyžování sice konec světa neodvrátí, ale je to zábava.

 

 4. Zkusit se projít po slackline

 

Chce to trénink, ale když to člověk zvládne, vžene mu to do žil větší adrenalin, než proslovy Jiřího Paroubka, nebo vize o jezdcích apokalypsy.

 

 5. Vidět speciály pořadu TopGear

 

Na světě těžko najdete vtipnější trio než  je Clarkson, Hammond a May. A před koncem světa je třeba se kvalitně pobavit.

 

6. Svézt se v Koenigseggu

 

Nebo v jakémkoliv autě, co vyvine rychlost nad 300km v hodině. Když se zabijete, tak to nevadí, za chvíli to stejně čeká všechny.

 

7. Zaletět do Brug

 

Benátky severu a hlavní hrdina skvělého filmu V Brugách. Poté, co si dáte místní hranolky, můžete v klidu umřít.

 

8. Zajít do Lokálu na smažák

 

Tvrdý sýr v trojobalu nemusí nutně vypadat a chutnat jako něco, co bydlenka z Mimibazaru vyrobila ze svetrů a zbytků od včerejší večeře. Jako praví Češi bychom před koncem světa měli jíst to, co jsme vynalezli.

 

9. Přečíst Modlitbu pro Owena Meanyho

 

John Irving napsal Svět podle Garpa a Pravidla moštárny, to ví každý. Modlitba pro Owena Meanyho je ale lepší. Je o významu života a o smrti, celkem příjemná průprava na vlastní konec.

 

10. Poslechnout si cokoliv od Florence and The Machine

 

Britská indie víla, jejíž hudba vás přenese do jiného světa. Což se hodí, když ten náš pomalu končí.

 

A protože dokonce ani redaktoři Reflexu nemají recept na všechno, je řada na vás, čtenářích. Co byste chtěli před koncem světa stihnout vy? Z deset nejzajímavějších tipů vydáme čtenářské desatero.