Kate Nash

Kate Nash Zdroj: Kate Nash

Rozverná Britka zanotuje v Roxy důvadů

Když vyleze Kate Nash na podium, je to, jako byste na něj vypustili hejno motýlů. Stejně jako ona jsou půvabní, barevní, poetičtí a hraví a taky je jich všude rázem plno.

 

Ve středu 14. listopadu dorazí  tohle “hejno” na českou půdu a pro mnohé z jejích místních fanoušků to bude svátek: koncert v pražském v klubu Roxy je totiž samostatnou českou premiérou téhle osobité britské písničkářky.

 

Neuvěřitelné charisma, to je nejčastější charakteristika, která se ve spojení se jménem Kate Nash objevuje v médiích. A ne náhodou, pětadvacetiletá rodačka  z Londýna uhranula už svým prvním albem Made of Bricks, které se téměř okamžitě stalo jedničkou britských hitparád a probojovalo se i do zaoceánských žebříčků.

 

 

Obrovskou popularitu zajistil zpěvačce singl Foundations, který obsadil druhé místo britské hitparády a ještě v roce 2007 se stal 17. nejprodávanějším singlem v Anglii. Další album natočila Kate Nash o tři roky později (My Best Friend) a třetí je prý na spadnutí.

 

Dá se tedy předpokládat, že kromě řádění a vynalézavých kostýmů předvede tahle sympaticky ztřeštěná Britka v Roxy i něco ze svého nejnovějšího repertoáru, v němž se mísí rock, pop i punk.

 

A i když my budeme samozřejmě čekat hlavně na to nejosvědčenější, tedy hity jako Mouthwash, Skeleton či Do-Wah-Doo, vsaďte se, že Kate si nás omotá kolem prstu, i kdyby si jen broukala pod fousy. (A že je mimochodem klidně může mít!). Lístky ještě jsou, tak se běžte přesvědčit.

Kate Nash, Praha, Roxy, 14.11. od 19h


Kate NashKate Nash|Kate Nash