Bible

Bible Zdroj: Profimedia.cz

Hlavně nenechat na stole Bibli. Duely Reflexu mají další zajímavé výsledky

Je to dvanáct dní, co jsme spustili naše knižní duely. Formou jednoduché hry se vás ptáme, kterou knihu necháte spíš ležet na stole, když se blíží návštěva? Dnes se podíváme na aktuální stav na dně žebříčku.

 

Na stránce duely.reflex.cz se vám vždy načtou obálky dvou knížek. Kterou z nich byste raději nechali ležet na stole, když se k vám chystají na návštěvu noví známí?

 

Tuhle hru (zkuste) už absolvovaly tisíce čtenářů a každá kniha absolvovala alespoň tisíc soubojů. Na čele se stále drží George Orwell a jeho "double" 1984 + Farma zvířat. Kdo je ale na chvostu žebříčku? Jinými slovy: za kterou knížku se nejvíce stydíme / nechceme se o ní bavit s přáteli / nechceme, aby věděli, že ji čteme?

 

 

Skoro by si to koledovalo o nějaký sociologický komentář: na dne žebříčku najdeme mimo jiné Bibli (sedmá odspodu) a Bibli kralickou (čtvrtá odspodu). Buď je to potvrzení známého faktu, že jsme velmi ateistický národ, nebo ji považujeme za příliš intimní na to, abychom ji nechali jen tak ležet na stole před návštěvou. Jaký je váš názor?

 

Hůř je na tom už jen Satanská bible (ještě aby byla výš!), Jih proti Severu,Gabra a Málinka a úplné dno patří Kuchařce naší vesnice. Jaký titul překvapil na spodních patrech žebříčku vás?

 

Pokud to vidíte jinak, zahrajte si duely.reflex.cz také.

 

Vyzkoušejte si duely.