Představení La Putyka

Představení La Putyka Zdroj: Martin Faltus

Představení La Putyka
Představení La Putyka
Představení La Putyka
Představení La Putyka
Představení La Putyka
12
Fotogalerie

ChapiteauX míří do finále! Nabízí fotografie i Barování

Posledních pět repríz představení La Putyka odehraje soubor Rosti Nováka na pražské Letné a pak novocirkusový svátek jménem ChapiteauX definitivně skončí. Po úctyhodných dvou měsících nepřetržitého provozu.

 

Než se tak stane, uděje se toho ve stanu se dvěma špičkami ještě hodně zajímavého. Úterý bude patřit populárnímu Barování Sandry Novákové a jejích přátel a také dražbě "putykářských" fotografií Tomáše Třeštíka, které k letnímu projektu skupiny už neodmyslitelně patří. Výtěžek benefičního večera poputuje na konto Radioterapeuticko-onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Motole  a také občanskému sdružení Adrenalin bez bariér, které se zaměřuje na podporu lidí postižených po úrazu.

 

Ve středu a ve čtvrtek naučí švýcarská akrobatka Stephanie N´Duhirahe všechny, kdo se zhlédli v krkolomných novocirkusových disciplínách, jak se správně věšet na takzvané šály, případně po nich neohroženě sjíždět k zemi. V pátek a v sobotu přijde na řadu workshop trampolínového skákání, dalšího výrazného prvku putykářských inscenací a večery kromě divadlohraní zpestří také koncerty šansoniérů a Anny Polívkové. A pak zazvoní zvonec a ChapiteauX bude konec.

 

 

Fanoušci ovšem nemusejí propadat zoufalství. Blíží se Letní Letná (19.  srpna - 2. září), tradiční festival novocirkusového umění, kam míří špičky oboru včetně kanadských 7 Fingers a do jehož programu promluví i Cirk La Putyka projektem vzešlým ze spolupráce s Cirkusem Cirkör a souborem Cahin Caha. Více na www.letniletna.cz  a brzy i na stránkách Reflexu.