7.2. – Jan Klinský: Dnes jsem si dal kuřecí steak s hranolky, a kolu. Mixgrill Pardubice, cena 69,- Kč, hodnocení 8/10.... Je to moje nejoblíbenější jídlo z tohoto bistra, kuře skvěle ochucené, granolky nepřipálené jako od chrudimské konkurence. :)

7.2. – Jan Klinský: Dnes jsem si dal kuřecí steak s hranolky, a kolu. Mixgrill Pardubice, cena 69,- Kč, hodnocení 8/10.... Je to moje nejoblíbenější jídlo z tohoto bistra, kuře skvěle ochucené, granolky nepřipálené jako od chrudimské konkurence. :) Zdroj: Jan Klinský

7.2. – František Ortmann: Dnes "kalamita", v Praze napadl sníh :-))) Takže na oběd v restauraci není čas. Z auta jsem vyběhl do lahůdek paní Křížové na Plzeňské ulici, dva chlebíčky do papíru dohromady za 32 korun. 5/10.
7.2. – Miroslav Tučka: Dnes posílám pozdrav s plným žaludkem pečeného nadívaného kuřátka s bramborovou kaší. Hodnotím 8 body za šťavnatost masa a vypečenou kůži (velký šef mi na dotaz vyměnil křidélko za stehýnko), nádivka byla celkem dobrá a kaši miluju od dětství (nemusí se kousat).
7.2. – Martin Plichta: Grilovaná vepřová kotleta, restaurace Hybernia, 7/10.
7.2. – Petr Mára: Restaurace Argument v Dejvicích. Kachní stehýnko na švestkách a grilovaná zelenina. Chuťově i dnes bezchybné, obsluha taktéž. 9/10, cena 300,- Kč.
7.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Indické menu (rýže, cizrna, brambory, chutney, mungo klíčky, zeleninový a ovocný salát). KDE: Beas Dhaba, Vladislavova 1 (Národní Třída). HODNOCENÍ: 7. ZA KOLIK: 75kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas, kde je jídlo servírováno formou samoobslužného bufetu a nabízí i veganské varianty. Jídlo bylo dobré, i když cizrna mohla být pálivější a brambory tvrdší (-2 body) a moc se mi nelíbil způsob servírování na železných tácech (-1 bod). Voda s plátkem citronu je na každém stole zdarma. Mé prosbě po bílém talíři pro lepší foto efekt nebylo vyhověno (zřejmě nemají), nicméně obsluha byla příjemná.
8
Fotogalerie

Gastronauti Reflexu si udělali drůbeží úterý

Gastronauti Reflexu dnes dostali chuť na drůbež. K obědu si dalo kuřecí a kachní maso v různých úpravách hned pět účastníků projektu. Jaké z dnešních jídel byste si dali vy? Nezapomeňte hlasovat, autorovi vítězné fotografie opět proplatíme oběd.


Miroslav Tučka spořádal v jídelně pro vrcholové sportovce pečené nadívané kuřátko s bramborovou kaší. Za šťavnaté maso a vypečenou kůži udělil jídlu 8 bodů z 10. Petr Mára si pochutnal na kachním stehýnku na švestkách s grilovanou zeleninou. Od absolutního hodnocení dělí celý gastronomický zážitek jeden bod.



Jan Kára navštívil proslulou nymburskou pivnici U Gregorů, přezdívanou po desetiletí "Géčko". Vybral si zde polední rychlovku - zapečený kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou. Jako přílohu si vybral hranolky. Škoda rajčete bez chutě a vůně. Na kuřecím steaku s hranolky, osobním nejoblíbenějším jídle z pardubického bistra Mixgrill, si pochutnal Jan Klinský - v jeho případě bez zeleninové přílohy.



Ivana Jelínková je po krátké nemoci zpět v práci. Ve školní jídelně si dala "tradičně 'bezpohlavní' oběd univerzální chuti" - kuřecí maso s rýží.

 



Z "drůbeží" řady vybočuje Martin Plichta, který poobědval grilovanou vepřovou kotletu, František Ortmann, jenž si z časových důvodů pochutnal na chlebíčkách, a samozřejmě i Tereza Vandrovcová. Ta dnes navštívila indickou vegetariánskou restauraci Beas v níž si dala indické menu.

 

Dnešní gastromise se bohužel nemohly zúčastnit Tereza Zamazalová, která se potýká s technickými problémy, a Veronika Pacáková. Ta se pro změnu na samotě u Brna stará o rodící ovce a na oběd si neudělala čas.

 

 

 

Pondělní jídlo proplatíme na základě čtenářského hlasování opět Tereze Vandrovcové, která si udělala domácí falafel:

 

6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.6.2. – Tereza Vandrovcová: CO: Falafel Tabouleh. KDE: Doma. JAK (hodnocení): 8. ZA KOLIK: 20,- Kč. CELKOVÝ DOJEM: Dnes jsem doma usmažila falafel neboli arabské placičky z cirzny s cous cous salátem, sojovým jogurtem a pikantní harisou. Tento recept již používám dlouho a je mezi mými přáteli velice oblíben. Náklady nebyly vysoké, neboť suroviny na tento recept jsou samy o sobě levné, ale navíc byl cous cous a rajčata nalezena za Tescem (aneb malá ochutnávka freeganství). Dávám hodnocení 8, protože cous cous jsem ve spěchu nenechala dostatečně nabobtnat, ale falafel byl vynikající.|Tereza Vandrovcová