2.2. - Tereza Zamazalová: Hovězí líčka konfitovaná s kořenovou zeleninou, omáčkou demi-glace, podávána s bramborovou kaší. Maso bylo krásně křehké, bramborová kaše nadýchaná a smetanová. Body srážím za omáčku, čekala jsem víc; sníst se to dalo, nebyl to žádný průšvih, ale něco mi tam zkrátka chybělo. K zelené „ozdobě“ se vyjadřovat nebudu :)Hodnocení jídla: 8. Místo: Restaurace U Salzmannů. Cena: 79 Kč (104 Kč včetně nápoje)

2.2. - Tereza Zamazalová: Hovězí líčka konfitovaná s kořenovou zeleninou, omáčkou demi-glace, podávána s bramborovou kaší. Maso bylo krásně křehké, bramborová kaše nadýchaná a smetanová. Body srážím za omáčku, čekala jsem víc; sníst se to dalo, nebyl to žádný průšvih, ale něco mi tam zkrátka chybělo. K zelené „ozdobě“ se vyjadřovat nebudu :)Hodnocení jídla: 8. Místo: Restaurace U Salzmannů. Cena: 79 Kč (104 Kč včetně nápoje) Zdroj: Tereza Zamazalová

2.2. - Tereza Vandrovcová: Cizrnová pasta (tzv. hummus) s olivami, cizrnový salát, pizza, mexické fazolky a zeleninová obloha. Rozhodla jsem se znovu zkusit osvědčenou kvalitu Country life, tentokrát však s o něco lepším fotografickým vybavením. Stejně jako včera mi jídlo velice chutnalo. Fazole byly sice mou vlastní vinou studené (věnovala jsem se příliš dlouho focení), ale i tak příjemný gurmánský zážitek. Hummus byl ochucen perfektně skoro jak z arabské restaurace a fazolky byly lehounce pikantní. Pizza měla lahodnou křehkou krustou z rostlinného sýra. Jelikož jsem dnes neměla tak velký hlad, nandala jsem si méně a i cena byla proto příznivější. Obsluha ještě milejší než včera. Zaměstnanci restaurace vypadali velice potěšeně, když jsem jim sdělila, že jejich včerejší výtvor zvítězil v denním hlasování čtenářů Reflexu :) Restaurace Country life, Melantrichova 15, Praha 1 - formou bufetu, cena za váhu. Hodnocení: 9, Cena 75,- Kč.
2.2. - Miroslav Tučka: Tentokrát hodnotím osmi body, i když klasika byla opět výborná a ačkoliv se jedná o čočku s párkem, lépe už snad ani uvařit nejde. Vajíčko akorát, příjemně křupavá okurka. Jídelna Vivat. Stále za 65,-. P.s: žádná krustička tam nebyla :)
2.2. - Martin Plichta: Krůtí řízek, smetanová bramborová kaše, okurkový salát. 6/10. Hybernia - 84,- Kč (opět se jedná o stejný případ ceny s 20% slevou, standardní cena uvedená na menu 105,- , stravuji se převážně zde)
2.2. - Veronika Pacáková: Posilám dnešní rychlo-oběd vlastní výroby. Dvě vejce na plátku slaniny a šunky. Sůl, 4barevný pepř a kousek vynikající chlebové bulky. Náklady cca 40,- Kč. Hodnoceni: 4 body.
2.2. - František Ortmann: Dnes jsem vyrazil na oběd se synem přinesl parádní vysvědčení tak jsem to s ním chtěl oslavit dobrým obědem.Vzhledem k tomu, že včera jsem hned napoprvé zažil \"nebe v hubě \" tak je pojmenováno nejvyšší hodnocení kterou může Gastronaut Reflexu udělit.Tak volba byla jasná opět smíchovský Cafe Bar Wigwam.Vybrali jsme si tentokrát ze stálého jídelního lístku ne z denní nabídky .Obsluha nás hned upozornila ,že vyřízení naší objednávky bude trvat o něco déle, podnik byl plný chvilku jsme čekali na místo u sklenky domácího ledového čaje u baru. Já jsem si objednal tagliatelle (155Kč), syn burgr. Po zhruba půl hodině jsem dostal svou pastu, která byla al dente plná sušených rajčat (suší si je zde sami jak jsem se dozvěděl po dotazu ), rukoly, oliv kalamata a celé posypané hoblinkami parmazánu, vše krásně vonělo olivovým olejem, jídlo jsem jen lehce přisolil a opět si velmi jídlo užil. Kdyby nebylo delšího čekání opět bych sahal po známce nejvyšší tentokrát tedy 8/10.
10
Fotogalerie

Druhý oběd našich gastronautů: hovězí líčka, hummus a rychlooběd vlastní výroby.

Čtvrteční mise gastronautů Reflexu proběhla opět úspěšně, došlo již na tradiční a osvědčené restaurace, ale také na domácí stravu.

Jak dnešní obědy vypadaly se podívejte v přiložené galerii, kde najdete i komentáře a vlastní ohodnocení od našich gastronautů. V anketě pak můžete dát hlas tomu jídlu, který se vám dnes nejvíce zamlouvalo.

 

 

 

A ještě zbývá vyhlášení vítězného jídla ze včerejšího dne, tedy středy 1. února. Jelikož se u „lajků“ v naší galerii objevila nečekaná chyba a nebyli jsme tudíž podle nich určit vítěze, přistoupili jsme k náhradní, velmi podobné spravedlivé variantě: středečního vítěze jsme určili podle „lajků“ z facebookové stránky Gastronautů. Vítezným obědem se tak stala pizza, uzený tempeh, houby s tofu, pečené brambory a zeleninová obloha s kroupy, olivami a sojanézou, kterou si včera dala Tereza Vandrovcová. Gratulujeme!