1.2. - Petr Mára:  Tohle je z Potrefené husy na Pankráci. Grilovaná krkovička 300g a grilovana zelenina, 204 Kč. Příjemná obsluha, maso bylo šťavnaté, prorostlé a dobře připravené a rozhodně si zaslouží 8/10.

1.2. - Petr Mára: Tohle je z Potrefené husy na Pankráci. Grilovaná krkovička 300g a grilovana zelenina, 204 Kč. Příjemná obsluha, maso bylo šťavnaté, prorostlé a dobře připravené a rozhodně si zaslouží 8/10. Zdroj: Petr Mára

Tereza Zamazalová : Jídlo bylo chutné, okořeněné tak akorát, kombinace slaniny a takto upravené čočky zajímavá. 8 z 10 bodů. Dva body srážím za nižší teplotu při podávání. Obsluha je zde milá a příjemná – jak se říká, úsměv nic nestojí, ale udělá hodně. Kuřecí špíz se slaninou a červenou čočku po řecku v Hotel Restaurantu Rango za 89 Kč (151 Kč včetně polévky a nápoje).
1.2. - Miroslav Tučka: Kuřecí kapsu plněnou nivou hodnotím 9 body, velké plus za příjemně cibulkovou tatarskou omáčku, v jídelně Pod Juliskou s polévkou a pečivem za cca 65,- Kč.
1.2. - Veronika Pacáková si dnes vystačila s borščem za 29 Kč: Jde o vegetariánský ruský boršč z restaurace KuSKus v Karlových Varech. Je hutný, a to mi k dnešnímu obědu zcela stačí. Zelenina bio, polévka vařená dnes, čerstvá, chutě vyvážené...zakapáno zakysanou smetanou. 7/10, obsluha vynikající.
1.2. - František Ortmann: Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a šťavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout. 10/10.
1.2. - Jan Klinský si v pardubickém Fresh & Go nijak zvlášť nepošmáknul: Kuřecí maso s houbami, bambusovými výhonky a rýží. Skutečné složení: bambusové výhonky, rýže, kuře, houby, cuketa, cibule, hrášek, brokolice. K tomu 500 ml třešňové coly, 2 plastové vidličky, nůž a ubrousek. K tomu tác s barvou \\\\\'UHO speciál\\\\\'. 5 bodů z 10.
10
Fotogalerie

Gastronauti Reflexu mají za sebou první obědy. Jaké byly?

Gastronauti Reflexu dnes poslali první várku fotek svých obědů: od boršče přes švestkový kompot ve školní jídelně po skvěle vypadajícího lososa.

Dnes venku panovalo počasí o hodnotě 7,6 stupňů gastronautské škály. To je totiž průměrná známka (1 = blaf, 10 = nebe), kterou gastronauti udělili "svým" restauracím a jídelnám.

 

A takhle vypadalo dnešní menu gastronautů:

 

 

 

Kdo dnes jedl zadarmo? Hlasujte

Všechny fotografie si prohlédněte v naší galerii. Který kousek či příběh vás zaujal nejvíc? Autorovi fotografie, která bude mít nejvíc facebookových "lajků", oběd proplatíme.

 

Padlo první absolutní hodnocení

Oběd si obzvlášť pochvaloval František Ortmann, který dal hned první den plnou desítku. Tady je jeho úlovek a příběh.

1.2. - František Ortmann: Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a šťavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout. 10/10.1.2. - František Ortmann: Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a šťavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout. 10/10.|František Ortmann

 

Svou misi gastronauta jsem nemohl zahájit jinde než v mé oblíbené restauraci Wigwam v Praze 5 ve Zborovské ulici, kam na obědy chodím pravidelně, přesto jsem nezvolil žádný převlek jako Louis de Funes a nešel tedy do "doupěte" Tricatelova vybaven zkumavkami a lakmusovými papírky .

Náhoda tomu asi chtěla a dnes jsem na denním menu našel grilovaný filet z lososa na citrónové omáčce s jasmínovou rýží (komplet 135 Kč). Toto jídlo znám, je zde i na stálém jídelním lístku, takže žádná cesta do neznáma při objednávce.

Přesto v době oběda je situace, myslím, jiná než při večerní objednávce, kdy má kuchař relativní klid. Přes oběd nikdo nemá čas čekat na jídlo 30 minut a vzhledem k tomu, že jde o "minutku" byl jsem zvědavý, jak se s tím kuchyně vypořádá. Na jídlo jsem od objednávky čekal cca čtvrthodinku, přestože restaurace byla zcela plná hostů.

Ryba na talíři voněla, z rýže se vznášela pára. Pod vidličkou se krásně prolomila krusta z bylinek na ogrilovaném filetu, uvnitř byl losos krásně růžový a štavnatý. Omáčka jemná lehce citronová probarvená barevným pepřem. Na talíři zbyl po mém obědě pouze vymačkaný citron a stonek citronové trávy. Možná jste čekali spíše kritičtější pohled, ale opravdu není tentokrát co vytknout.

10/10

 

Diskutuje se i na Facebooku

Stravovací návyky a hodnocení gastronautů se samozřejmě ne vždycky shodli s představami fanoušků na facebookové stránce projektu. Třeba Michal Mykiss Brom napsal k obědu Jana Káry (dal 8/10): „‎0/10 tohle bych pozřel leda z donucení.“ Jan Vávra se zase ptal, zdali se nejedná spíše o 8 trestných bodů. Nutno zdůraznit, že fotografie někdy mohou mást.

1.2. - Studentský oběd Jana Káry: Svůj první post jsem nechtěl začít nikde jinde než v mém rodném Nymburce, a to velkým baconem s hranolky. Asi nejlepší hamburgrárna, co znám, nese jméno Strejda Burger a toto menu vám zde s coca-colou naservírují za rovnou stovku. Dávám osm z 10.1.2. - Studentský oběd Jana Káry: Svůj první post jsem nechtěl začít nikde jinde než v mém rodném Nymburce, a to velkým baconem s hranolky. Asi nejlepší hamburgrárna, co znám, nese jméno Strejda Burger a toto menu vám zde s coca-colou naservírují za rovnou stovku. Dávám osm z 10.|Jan Kára

 

Pokud budete chtít zítra vidět fotografie ihned poté, co nám dorazí, staňte se fanoušky gastromise na Facebooku a nebo sledujte pravý sloupec na úvodní stránce reflex.cz.

 

Zítra kolem poledne začne druhý výsadek.