Nová řada tabletů a smartphonů Arrows od Fujitsu má vodotěsnou úpravu. Ocení je zdřejmě především milovníci dlouhého koupání ve vaně.

Nová řada tabletů a smartphonů Arrows od Fujitsu má vodotěsnou úpravu. Ocení je zdřejmě především milovníci dlouhého koupání ve vaně. Zdroj: Profimedia.cz

Nová verze kvadrokoptéry AR.Drone 2.0 má kvalitnější kameru a ve vzduchu by měla být stabilnější a snáze ovladatelná. Stále se ovládá pomocí smartphonu nebo tabletu.
Letošní CES je plný doplňků pro zařízení od společnosti Apple. Tablet iPad se dočkal vlastní kytary, která usnadňuje ovládání aplikace Garage Band.
Nová lednice LG Blast Chiller prý dokáže vychladit lahev vína na ideální teplotu během osmi minut.
Prezident americké divize Samsungu Tim Baxter odhalil 55palcovou Super OLED televizi, kterou mohou uživatelé ovládat hlasem a gesty.
Eden Mooly ze společnosti Intel představil prototyp notebooku Nikiski s dotykovým displejem.
9
Fotogalerie

V Las Vegas se představují notebooky a smartphony blízké budoucnosti

Brány letošního ročníku veletrhu spotřební elektroniky CES se dnes otevřely veřejnosti. Návštěvníci mohou ve výstavních prostorech amerického Las Vegas vidět počítače, smartphony, tablety, ale i ledničky, vysavače a další zařízení, které se na trh dostanou v příštích měsících a letech. Nebo také nikdy.

 

Dnešní zahájení mezinárodního veletrhu, který potrvá do pátku, přineslo jedno velké překvapení. Šéf společnosti Microsoft Steve Ballmer oznámil, že se společnost nebude účastnit dalších ročníků. Lednové pořádání CES údajně nekoresponduje s firemním kalendářem uvádění novinek.

 

Loňský veletrh se nesl ve znamení tabletů, ten letošní je zahlcen ultrabooky - novým evolučním stupněm notebooků, které jsou výkonné, ale zároveň lehké a nabízejí dlouhou výdrž. Na CES 2012 se objevilo nejméně 50 nových modelů.

 

Velkou pozornost zajistilo společnostem Samsung a LG také představení televizorů s technologií Super OLED, která vyniká především živějšími barvami a úspornějším provozem.

 

Nejzajímavější novinky si můžete prohlédnout v následující fotogalerii: