iPhone

iPhone Zdroj: Archív

Jak profesionálně fotit telefonem? Fotograf Reflexu Tomáš Tesař otevírá svoji školu, připojte se

Počínaje dnešním dnem startuje na webu Reflexu škola iPhone fotografie neboli kurs fotografování jedním z nejpopulárnějších telefonů na světě. V následujících 12 dílech, přičemž každý další se zde objeví vždy v pátek kolem 12. hodiny, vám přinesu tipy, rady, návody a pokusím se vás inspirovat k tomu, proč by vás mělo bavit je používat.

 

Ptáte se proč? Především proto, že iPhoneografie se stala v posledních dvou letech světovým fenoménem. Existují stovky aplikací, příslušenství a skupin fotografů i bloggerů, kteří tenhle typ zábavy neustále rozvíjejí.

 

Že se pletu? Po pravdě řečeno, od loňského roku, kdy jsem založil svůj osobní blog www.iPhonefoto.cz, si to podle reakcí čtenářů vážně nemyslím! A podle kolegů z redakce je na čase přinést informace o zálibě ve fotografování iPhonem širšímu publiku, tedy vám, čtenářům Reflexu. Takže, pokud vlastníte iPhone a rádi fotografujete, račte se přidat ...

 

SEZNÁMENÍ

Kdo má iPhone, zcela nepochybně někdy použil jeho základní fotoaparát. A skoro bych se vsadil, že většina z vás už zkusila minimálně jednu, dvě, tři fotoaplikace, jichž najdete v App Store stovky. Hipstamatic, Leme Camera, Super Retro, Camera +, Instagram …

 

Pokud jsou vám tyhle názvy povědomé, pak jste ve správný čas na správném místě. Než se ale pustíme do podrobných popisů toho, co všechno a jak se dá s iPhonem fotografovat, a že existují i aplikace méně populární (a přitom velmi zajímavé a zábavné), je na místě vás seznámit s naším „výukovým programem“:-)

 

 

Co všechno vás v následujících 12 dílech čeká a nemine? To záleží hlavně na vás. Začátečník by rád četl něco jiného než pokročilý uživatel. Proto se, prosím, podívejte na následující přehled témat a budu rád, pokud mi k němu hned po přečtení pošlete reakce, dotazy a připomínky na e-mail: blog@iphonefoto.cz.

 

1. Fenomén iPhoneografie, co se dá a nedá fotit iPhonem a co od toho můžete očekávat.

2. Deset TOP aplikací pro focení iPhonem podle Reflexu (vybere moje maličkost).

3. Sdílení fotografií z fotoaplikací přímo z iPhonu –představení slavných sítí, jako Flickr, Instagram, ale i novější, jako IPA, Tadaa, EyEem, PIICTU.

4. Extravychytávky a příslušenství pro focení a natáčení videí iPhonem – 1. díl.

5. Deset populárních aplikací pro tvorbu rámečků a filtrů pro iPhone fotografie (vybere moje maličkost).

6. Pro pokročilé – aplikace pro 360 stupňů a Time Lapse (časosběr).

7. Jak využívat v iPhone fotografii tablet iPad.

8. Extravychytávky a příslušenství pro focení a natáčení videí iPhonem – 2. díl.

9. Blogování s iPhonem – posílejte své snímky přímo na svůj blog.

10. Profesionální aplikace pro tvorbu portfolia svých fotografií na iPadu.

11. Speciální efekty – rybí oko, 3D, Sketch Me, malování, textury, tónování, extravagantní filtry.

12. Závěr a workshop. Ukázky fotek vás čtenářů v naší Reflex fotogalerii.

 

A pamatujte !!! Čím více se vás do kurzu zapojí, tím více se dozvíte. A nejen to. Bude-li zájem čtenářů silný, chystáme jak na www.reflex.cz, tak do tištěné verze Reflexu, velký obrazový materiál složený z vašich nejoriginálnějších fotografií. Dále workshop iPhone fotografie s Reflexem. A v neposlední řadě soutěž o atraktivní ceny — originální příslušenství pro fotografování iPhonem, které u nás v ČR běžně nekoupíte. Vzhůru do akce, čeká nás několik týdnů parádní zábavy !

 

Fotoškola "Fotíme iPhonem s Reflexem" vzniká ve spolupráci s blogem iPhonefoto.cz.