Rodinné jízdné: Reakce na článek "Chceš rodinnou slevu na sjezdovce? Ukaž občanku!" na Reflex.cz

Na internetových stránkách týdeníku Reflex vyšel článek „Chceš rodinnou slevu na sjezdovce? Ukaž občanku!“ redaktora Jana Rádla. Rádi bychom situaci okolo rodinného jízdného, jež si vyžádala rozhořčenou reakci redaktora, uvedli na pravou míru.

 

Lyžařský areál SKI Pec a.s. zavedl vsezóně 2011/2012 mnoho změn: levnější denní permanentku, bodové jízdné, pro rodiny s dětmi areál připravil rodinné jízdné, nebo také hlídání dětí přímo v areálu. Areál SKi Pec a.s. si je vědom, že lyžování s celou rodinou představuje zátěž pro rodinný rozpočet, proto jsme se snažili nabídnout možnost, jak rodinám s dětmi vyjít vstříc. Kromě jízdného zdarma pro děti do 4 let, nebo dětského jízdného až do 12 let věku, jsme pro letošní sezónu nabídli také již zmíněné rodinné jízdné.

 

Rodiny s dětmi dosud mohly využívat dospělé a levnější dětské permanentky. Tato možnost jim samozřejmě zůstává nadále. Jako nadstandardní službu letos areál, jedinečně mezi jinými areály, zavedl možnost v podobě rodinného jízdného. Rodinné jízdné nabízíme ve variante 2+1, příp. 2+2 na jeden, příp. 2 dny. Jednodenní tříčlenná varianta přijde na 1200 Kč, což je podstatně levnější než dva dospělé a jeden dětský lístek (590Kč + 590 Kč + 430 Kč), dětský lístek tak v tomto součtu vychází na příjemných 20Kč. Rodinné jízdné lze zakoupit po splnění provozních podmínek.

 

V článku Jana Rádla nejde o cenu, nebo o výhodnost, ale o nespravedlnost, která se jeho rodině stala. Na stránkách areálu a všech materiálech však nutnost prokázat se dokladem uvádíme. Ani pro naše zaměstnance není tato varianta tou nejpohodlnější, bohužel je areál nucen nabídnout kompromis. Po předchozích zkušenostech z minulých let, kdy bohužel docházelo (a stále dochází) v některých případech k užívání skipasů v nesouladu s provozním řádem, jsme nuceni omezit rodinné jízdné opravdu na rodinné příslušníky a zavést tedy prokazování údajů. Pro společnost SKI Pec a.s. tato varianta není preferovanou, avšak v současné době jedinou možnou.

 

Pracujeme na zlepšení nabídky i kvality servisu, a doufáme, že zmíněných opatření nejen u rodinných skipasů nebude v budoucnu třeba. Poctivým zákazníkům děkujeme za pochopení a přejeme příjemné zážitky po celou zimní sezónu.

 

Za SKI Pec a.s.

Ing. Jiří Krtička, ředitel areálu