Paráda fest Frekvence 1

Paráda fest Frekvence 1 Zdroj: red

Paráda fest Frekvence 1
Paráda fest Frekvence 1
Paráda fest Frekvence 1
Paráda fest Frekvence 1
Paráda fest Frekvence 1
23
Fotogalerie

Paráda fest Frekvence 1 je za námi, na viděnou na Radiokempu s Mirai

Fanouškové Paráda festu Frekvence 1 se o víkendu dočkali již pátého ročníku hudebního festivalu. Vedle řady českých hvězd jako Rybiček 48, Xindla X, Tomáše Kluse, Marty Jandové, Slzy, Pavla Callty zde mohli potkat i tváře Frekvence 1. Pořadatelé také prozradili jméno hudebního hosta posledního letošního Radiokempu Frekvence 1, tím je kapela Mirai. Akce proběhne ve středu 24. srpna od 14 hodin v Camping Lipno Modřín.

„Paráda fest Frekvence 1 je s jedenácti koncerty na dvou podiích vyvrcholením letních aktivit celoplošného radia. Radiokempy Frekvence 1 jsou oproti němu komornější akce, kde kromě hudebního vystoupeni čeká na posluchače i vice živého vysílaní přímo z místa. Cely letní koncept Frekvence 1 je založený na tom, že chceme lidem zpříjemnit čas, který tráví na svých dovolených,“ uvádí za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio. 

Areál Přírodního divadla Konopiště nedaleko Benešova byl v sobotu dějištěm již 5. ročníku oblíbeného hudebního festivalu Paráda festu Frekvence 1. Hned na dvou podiích se postupně střídaly hlavní hvězdy české hudební scény. Festival odstartoval krátce před 13. hodinou a hned od začátku byl areál plný natěšených a dobře naladěných návštěvníků. Festivalem provázely tváře Frekvence 1 Lubka Ponížilová, Míra Michálkem, Robin Sobek, Jana Knížková a Roman Mikesch. Pro posluchače, kteří nemohli na Konopiště dorazit, pak Frekvence 1 přenášela do éteru aktuální informace o průběhu festivalu formou reportáží a rozhovorů.

Jako první se představil písničkář Xindl X, následovaly ho další hvězdy jako pop-punková parta z Kutné Hory Rybičky 48, skupina Slza, kapela z jesenického podhůří O5 a Radeček, hudebník a stand-up komik Vojtěch Záveský alias Vojtaano, zpěvák Pavel Callta, zpěvák a pouliční umělec Thom Artway, pop-rocková kapela z Benešovska Czech It nebo pražská rocková kapela Dilated. O úspěšné zakončení celého dne se postaral písničkář Tomáš Klus, během svého koncertu nejen všechny roztančil a rozezpíval, ale také velmi pobavil svými vtípky. Ještě před ním na stejném podiu vystoupila a všechny do varu dostala zpěvačka a moderátorka Marta Jandová, pro kterou je Frekvence 1 zároveň domovskou stanicí.

S létem a letošními Radiokempy se Frekvence 1 rozloučí předposlední srpnovou středu v Camping Lipno Modřín. Návštěvníci se mohou těšit na setkání s oblíbenými moderátory, řadu soutěží, opékání buřtů, a hlavně koncert kapely Mirai. „Moc se těšíme, naposledy když jsme se účastnili, byla to totální pecka i přes nepřízeň počasí,“ za kapelu říká frontman Mirai Navrátil.

Frekvence 1 bude veškeré dění 24. srpna od 14 do 20 hodin živě přenášet do vysílání, aby si pohodovou letní atmosféru mohli užít všichni posluchači.