Pod rouškou tmy si Prymula bez roušky vyrazil do restaurace!

Pod rouškou tmy si Prymula bez roušky vyrazil do restaurace! Zdroj: M. Hykl, M. Pátek

22. 10. 2020 0:50 hod. Praha-Vyšehrad: Z podniku se vynoří i Faltýnek.
21. 10. 2020 23:26 hod. Praha-Vyšehrad: Prymula vychází z restaurace s peněženkou v ruce.
…a s tváří neohroženě odkrytou…
…nastupuje do limuzíny.
Ministr těsně míjí svého řidiče…
11
Fotogalerie

Ministr Prymula byl v noci přistižen v restauraci a bez roušky

Ztemnělý Vyšehrad, půl hodiny před půlnocí na čtvrtek. Muž, který má porazit pandemii, vychází z restaurace. Ta má být přitom podle jeho vlastních pravidel zavřená! Ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO) nejspíš káže Čechům vodu, a sám pije víno.

Do kamer dělá psí oči, přes sociální sítě rozesílá úpěnlivé prosby: „Já vás prosím, zůstaňte doma!“ Při speciálně objednaných televizních proslovech apeluje na všechny Čechy, že bez jejich spolupráce není šance koronavirovou pohromu zdolat. „Prosím, pomozte mi v mé práci...“

Kárá všechny, kdo odmítají jeho opatření respektovat, kvůli ohromným počtům pozitivně testovaných a děsivým výhledům na možný kolaps českého zdravotnictví je nucen restrikce dál zpřísňovat a chod společnosti osekávat na nezbytné minimum. „Jděte do práce, nakoupit a domů,“ prosí vláda občany ve středu po poledni.

Ministrův výsměch

Pár hodin nato se Prymula všem, kdo jeho pravidla disciplinovaně přijímají, doslova vysměje do obličeje! Pod rouškou tmy vchází do mírně odlehlé pražské restaurace, kde by přitom podle jím stanovených regulí mělo být dávno zhasnuto a zamčeno na petlici!

Šéf českého zdravotnictví dorazil podle informací Blesku do luxusního podniku Rio’s před desátou večer. Po nějakém čase ven vyšli další lidé, zjevně v dobré náladě.Nikomu zjevně nevadilo, že tady v tuhle dobu nesmí být otevřeno ani výdejní okénko!

Opozice žádá odstoupení

Představitelé opozičních stran vyzývají Romana Prymulu k rezignaci. Mluví v té souvislosti na sociálních sítích o pokrytectví a papalášství kvůli porušení pravidel, která kabinet vyžaduje po všech občanech kvůli epidemii koronaviru.

"Denně umírají lidé. Zdravotníci se na pokraji vyčerpání starají o nemocné. Tisíce domácností řeší, z čeho budou vůbec žít. A v takové situaci ministr zdravotnictví poruší všechna myslitelná pravidla. Pane Prymulo, rezignujte," uvedla například na Twitteru předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.