Vzhůru do roku 2020!

Vzhůru do roku 2020! Zdroj: TMBK

Skoro všechno má svůj konec, ale něco zůstane věčné. Zpětné zrcátko vám přeje lepší rok 2020

Je tu poslední den letošního roku, i pro Zpětné zrcátko. Až se bude příště ohlížet, bude to ohlédnutí za rokem minulým. Ano, všechno má svůj konec, říkával dědeček Zpětného zrcátka. Má ho láska, kupodivu i pracovní doba a svůj konec má i každý příběh. A až když skončí, se ukáže, zda bude líp. Proto vyčkejme. Končí i věci, které se zdají věčné a za jejichž trvání se ptáme: Jak by bez nich mohl svět existovat? A přece!

Poslední den v roce 1992 přestalo existovat Československo, stát, který zakladatelé vytvořili jako věrnou kopii toho, který předtím zničili. Na svět ten nový přivedla válka, to je většinou úkol a cíl válek, přivádět na svět nové státy. Důvodem vzniku takové úkolu a války je neschopnost vůdců vylepšit ty předválečné. Jakoby rozbít a stavět kopii bylo snazší a lepší než opravit to, co již léta slouží. Jen o pouhých deset let přežil Československo rum ze shnilých brambor. I ten byl přiveden na svět stejnou válkou a se skutečným rumem měl společnou jen barvu.

V poslední den roku věci ale nejen končí. Jak říká básník: Vždy, když něco končí, něco hezkého se začíná! Od Silvestra roku 1879 se díky Thomasu Alva Edisonovi rozsvěcí nejen v hlavách moudrých. Každý člověk na planetě si od té doby může rozsvítit svou žárovku a je na něm, co vidí a vidět chce. To platí dodnes!

Jsou ale věci a události, které se už opravdu nikdy nezmění.  Jednou z nich je akt, který provedl 31. prosince 1999 po své rezignaci první ruský demokraticky zvolený prezident, Boris Jelcin, když jmenoval Vladimíra Putina úřadujícím prezidentem. To také platí dodnes!

V minulých dnech Putin opět nastřílel nejvíc branek v exhibičním hokejovém utkání za tým Red Teddy Bear Kreml. Proslýchá se, že od příští sezóny začne nastupovat v řadách Jágrova Kladna, které ale po vzoru NHL přesune své sídlo a změní název na Red Chicken Wings Vodňany.

I v roce 2020 bude článek salonního protonacisty Ferdinanda Peroutky umístěn vlevo dole. Bude tomu tak nejen v Přítomnosti, ale i v budoucnosti. Při hledání dalších informací a komentářů se obracejte na web panicovaprostata.cz.

Prezident Zeman si i nadále zachová svou schopnost, díky které je jako kouzelný džin… Zjeví se všude, kde se otevře láhev. Určitě se nezmění ani Parlamentní listy, Halo noviny, Jaroslav Kojzar, programy TV Barrandov, laviny v Alpách a další katastrofy, Jaromír Soukup, Tomio Okamura atd.

I nadále platí, že řidič roku 2012, Roman Janoušek, je praštěný do hlavy a není schopen vykonat trest za bleskové přejetí šikmooké báby, co udělala šipku, poté, co ji Janoušek dvakrát přejel, aniž by si toho v tom fofru všiml. Právě ony invektivní informace, že přes přerušení trestu chodí do galerií, na pláž a jezdí na kole, jsou důkazem jeho neschopnosti trest vykonat. Mohl by snad těžce nemocný Janoušek v rámci rehabilitace výše uvedené činnosti vykonávat v kriminále?

Připomeňme si druhý největší zázrak od chvíle, kdy Ježíš proměnil vodu ve víno. Lesk tohoto zázraku ale zbledl, když největší z Ježíšových učedníků při pokusu o zpětný chod změnil víno na prachy. Díky nevyzpytatelným cestám páně odměnou za tento došel po jedné z nich až do vězení v Teplicích, kde zahájil službu nápravy nápravy ostatních. Vedení Vězeňské služby a Ministerstva vnitra oznámilo brzké zahájení rozsáhlé rekonstrukce teplického vězeňského areálu. Práce v hodnotě 286 milionů korun provede vítězná firma výběrového řízení, které zorganizoval nový investiční a stavební manažer Vězeňské služby, David Rath.

V chlastání se držíme mezi elitou, s množením je to slabší

Sčítání lidu Rakouska-Uherska 31. prosince 1910 prozradilo, že na jeho území žilo 6 435 983 Čechů. Poslední sčítání o sto let později, v roce 2011, potvrdilo 10 436 560 osob. Pokud jsme udrželi stejné tempo množení, je nás dnes 10 836 618 osob, tedy o 400 058 víc. Upřímně řečeno, žádná sláva! Je třeba přidat, přátelé!

Obvykle se nemění ani informace o vypitých hlavách. Největší konzumenty alkoholu můžete najít v Evropě a v bývalých státech Sovětského svazu. Nejvíce alkoholu vypijí Moldavané, proto jsou možná nejchudší zemí Evropy. Jejich spotřeba představuje 18,2 litrů čistého alkoholu na osobu za rok. Více než deset litrů z jejich spotřeby je podomácku vyrobený alkohol. Hned na 2. místě jsou Češi. Za rok vypijeme v průměru jen o necelé dva litry alkoholu méně než Moldavané, tedy neuvěřitelných 16,4 litru čistého alkoholu ročně! A pak že to nejde, být mezi nejlepšími. I Slováci, se spotřebou 13,3 litru alkoholu ročně na osobu, patří mezi světovou špičku. Ve srovnání s množením obyvatelstva se zdá, že zřejmě neplatí tradovaná poučka, že tam, kde je větší konzumace, je větší i legrace, tím pádem častější kopulace, jejímž výsledkem je využití ovulace a zvětšení populace. Vzhledem k výše uvedeným tabulkám největších konzumentů alkoholu na světě, by nás jinak muselo být už přinejmenším jako Indů.  

Mnohem silnější vliv má ale zřejmě chlast Čechů na jejich volební preference. Stačí jen bez komentáře uvést prosincové výsledky společnosti Kantar CZ: ANO 28,5 %, ODS 14,5 %, Piráti 13,5 %, STAN 6,5 %, SPD 6,5 %, Trikolóra 6,5 %, ČSSD 6 %, TOP 09 5,5 %, KSČM 5 %, KDU-ČSL 4,5 %. Podivuhodné je, že vedením komoušů vyhlášené programové cíle, v nichž má prý prioritu doprava, si chytráci z řad gerontologické strany vyložili jako ústup z levicových pozic.

Zde by to chtělo v novém roce 2020 také zabrat. To je pořád – chytré telefony, chytré hodinky, chytré oblečení, chytrá auta... jen lidi  jsou čím dál blbější.

Naleju si odpověď

V jednom nedávno zveřejněném textu Zpětné zrcátko podle Instagramu ministryně Schillerové vytušilo, že by si jmenovaná přála k Ježíšku čarovné zrcadlo. A stalo se! Hned pod stromečkem prý se paní ministryně svého čarovného zrcadla zeptala, je-li někdo hezčí než ona. Dodnes ten krám pitomej prý ještě stále diktuje jména...

Katastrofa s dobrým koncem, zněl titulek deníků. Předmětem zprávy byl čin psychopata, který předem napustil jedem peníze, které daroval dětským domovům. Zemřelo dvacet poslanců, tři starostové a dva ministři. Žádné z dětí, ani jejich opatrovníků ohroženi nebyli.

A něco rad do nového roku 2020 z brněnské redakce Zpětného zrcátka:

- Jste-li dobří, nahrnou na vás všechnu práci. Jestli jste kurva dobří, dokážete se jí zbavit!

- V životě je dobré se pro něco zapálit. V krematoriu už je pozdě!  

- Někdy se sám sebe ptám: Kdo sakra jsme? Odkud jsme přišli? Kam míříme? Jaký má smysl lidská existence? Pak si naleju odpověď – a je mi dobře!

- Hospoda je jediné místo, kde je Darwinova teorie vývoje naruby. Ze savců se tu stanou plazi.

- Slivovice tvé problémy nevyřeší, ale na druhou stranu, nevyřeší je ani mléko.

- Každé ráno prohlédnu seznam padesáti nejbohatších lidí na světě. Když tam nejsem, jdu do práce.

- Odpusťte svému nepříteli, ale pamatujte si, jak se ten hajzl jmenuje.

- Štěstí nezávisí na penězích, to ne, ale je pohodlnější fňukat v Mercedesu cestou z fitcentra, než na kole cestou z Dolu Paskov.

- Když pomůžeš někomu v problémech, buď si jist, že si to zapamatuje. Až se dostane do dalších, zase tě vyhledá.

- Spousta lidí žije jenom proto, že není legální po nich střílet.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík