Senátoři připravili ústavní žalobu na prezidenta Miloše Zemana

Senátoři připravili ústavní žalobu na prezidenta Miloše Zemana Zdroj: ČTK

Zeman poháněný egem a touhou po pomstě, privatizační hněv komunistů a plat učitelů jako barometr HDP

Všichni známe úsloví, že se někteří lidé chovají jako slon v porcelánu. U Miloše Zemana by spíše mohlo platit úsloví o parním válci ve skladu porcelánky, pokud by ovšem příčiny byly jen ve fyzické nemotornosti či rétorické neobratnosti. Hlavní důvody Zemanových tragikomických vystoupení verbálních i „koncertních“ jsou ale jinde – jde o součást jeho genetické výbavy.

První je v egu, které velikostí předčí i Zemanovu proslulou prostatu 27letého panice. To jej vede k urážení kohokoli, zvláště pokud hlava cíle vyčuhuje jinde než v blízkosti toho místa na Zemanově těle, kam podle něj všichni lidé po právu patří. Horší je druhá závada – obsedantní nenávist vůči všem, kteří mu – dle jeho mínění – někdy ublížili. Těmto dvěma pudům podřizuje Miloš Zeman své konání a jimi je veškeré jeho konání řízeno. Proto není třeba Miloše Zemana nenávidět, je třeba se jej bát.

Andrej Babiš je ve svém konání čitelně veden touhou po úspěchu měřeném ziskem. Pro to lze mít při určitém úhlu pohledu pochopení, jako lze mít pochopení pro chování predátora – jemu vlastní – kterému se jen snažíme dát hranice a normy, chce-li s námi sdílet prostor. Úspěch je Babišův cíl i za cenu podfuku, pokud se na něj nepřijde. Cílem Zemana je moc nahrazující sex, ztracené charisma, přirozený pohyb a oblibu u těch, které se v odvetě za jejich nevšímavost snaží urazit a ponížit. Není to jen nezřízená konzumace nikotinu, alkoholu a tlačenkoidní stravy, která jej ničí. Největší zhoubou jeho zdraví je nenávist a neodůvodněné pohrdání okolím. Přesto ji nelze vyloučit, protože je hnacím motorem jeho života. Tyto řádky nemají být a nejsou obhajobou Andreje Babiše – ten se musí obhájit sám. Bůh ať mu přeje, aby to zlé od sebe odvrátit dokázal, protože pokud to nedokáže, tak Pán Bůh s námi a zlé (včetně Babiše) pryč!    

Svět čeká na české vychcánky s otevřenou náručí

„Co je společným jmenovatelem českého národního zájmu? Je to suverenita,“ řekl Zeman ve svém projevu na Žofínském fóru. „Evropská unie mi svou sdílenou suverenitou připomíná Brežněvovu doktrínu omezené suverenity, která vedla k umístění sovětských vojsk na cizích územích,“ řekl Zeman. „V případě EU to málem vedlo k umístění migrační vlny,“ dodal. Zapomněl říci, že ona sovětská vojska sem pozvala komunistická svoloč, jejíž součástí Zeman tehdy byl.

„Země, která se brání, nemůže zaniknout!“ řekl kdysi belgický král Albert I. Naštěstí máme prezidenta, který nás brání, a je to Čech, jak se patří. Česká republika má podle něj spolupracovat s EU a NATO jen tehdy, kdy je to pro ni výhodné. A na to Evropa i svět čeká – na to, aby české vychcánky i s jejich prezidentem podpořily dotacemi, zárukou obrany a sklidili vztyčený prostředník. Jak že zní české přísloví o hadovi na prsou?! Kde ale je třeba se přitulit – říká prezident Vychcánek – je na východě. Zkušenosti s tím už máme. Kvůli Rusku několik tisíc mrtvých navíc, zničené hospodářství, vydrancované uranové doly, jedem komunismu nakažený národ a pravidelná turné Alexandrovců. Kvůli Číně zase slíbenou pandu, nového fotbalového mistra a slib dalších 255 miliard, jež si u nás Čína půjčí a které budou použity na úhradu vracených dotací pro Agrofert.

Pan prezident si nechal vypracovat analýzu, podle níž je pro nás výhodný plynovod Nordstream 2, kterým bude proudit z Ruska plyn stejné kvality, jakou měla tento měsíc ropa. Výhodný bude i vodní kanál Otrokovice – Špicberky, který navíc propojí i oba Mynářovy rybníky u Osvětiman, a odvede tak dopravu ze Suezského průplavu. Stavbu provedou firmy Miloše Baláka, který dokázal, že nejen v lánské oboře, ale ani v tamním lomu nezůstal kámen na kameni.

Měli bychom na Miloše Zemana dát, je to vzdělanec, který prý přečetl mnoho knih. Jak se kalila ocel, Čuk a Gek, Timur a jeho parta, Mladá garda, Daleko od Moskvy a od Peroutky článek Hitler je gentleman. Fakt, že nezná nějakého Stránského, kolem jehož funusu je nyní zbytečný humbuk? A proč by ho, škrabala, měl znát? Nenapsal nic z toho, co pan prezident četl. Jak jinak, když furt seděl v base, kriminálník, zatímco pan prezident byl vědec a prognostik. 

Jan Hus, Giordano Bruno, Milada Horáková, Andrej Babiš

Komunisté a jejich dorostenci Piráti prosadili sněmovní debatu o privatizacích v 90. letech a uspěli. Většina poslanců schválila návrh vrátit se k velkým majetkovým přesunům po listopadové revoluci. Fajn! Zpětné zrcátko navrhuje schválit i návrh návratu k velkým majetkovým přesunům po únorovém puči. V platnosti by mohla klidně zůstat slova komouše Pavla Kováčika: „Věřím, že vláda učiní kroky v legislativním období, aby toto období nezůstalo zapomenuto, aby lid České republiky aspoň část ukradeného majetku dostal zpátky.“

A šéfudavač Filip vypočítal ztráty těch krádeží. Jakou cenu má celý stát a 15 milionů lidských životů? Nicméně je nejvyšší čas na zákrok hlavního hygienika ČR, neboť nikdo z těch, kdo pro výše uvedené usnesení a slova šéfa potomků vrahů a zlodějů zvedli ruku, nemůže mít zdravou stolici. Pokud ano, pak ji má uloženou jinde než tam, kde ji mít má. Mohou si k výpočtu vzít na pomoc již definitivně zešílevšího Vlastimila Vondrušku, který k údajnému honu na Andreje Babiše řekl: „Proti ideologickému nařčení se prakticky nedá bránit. To poznal Jan Hus, Jeroným Pražský, Giordano Bruno, stejně jako Milada Horáková a stovky a tisíce dalších obětí ideologické zvůle.“ Tak takhle je to! Hus, Bruno, Horáková a Babiš. Ještě nedávno to byli Marx, Engels, Lenin a Stalin. Že mu ta tlama neuhnije. Koukej taky mazat se vzorkem k doktorovi, Vondruško!

Přidat prachy učitelům a vzhůru na Němce

Výzkumný kolektiv Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu (IDEA) zjistil, jak dohnat v životní úrovni Německo a dotáhnout jeho HDP. Cesta je to přitom snadná: Stačí dostatečně přidat učitelům a s jistotou Němce v roce 2100 doženeme. Stačí k tomu prý dodávat do škol kvalitní učitele a jejich kvalitu zvyšovat, řekl jeden z autorů studie Daniel Münich. Zpětné zrcátko jen zajímá, kde studovali myslitelé z IDEA a zda by se neměli připojit k výzkumu stolice v Poslanecké sněmovně.

Zdá se ale, že se výsledky výzkumu IDEA začínají dostavovat. Profesní spolek Pedagogická komora chystá stávkovou pohotovost. Bodejť, kdo má v tomhle vedru učit, když jsou prázdniny v roce jen tři měsíce. Šéf spolku Radek Sarközi vyjádřil obavy o situaci v českém školství. A hned po stávce přidat prachy a vzhůru na Němce.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.