Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Wikimedia

Švanda dudák Black Lives Matter aneb Rasově nezávadné cukrovinky

První, za čím se Zpětné zrcátko dnes ohlédne, je rušení nerušení buněk hnutí ANO v Brně, které zmítá nejen majestátem předsedy a majitele hnutí, ale i plebsem v jeho řadách. Hnutí mělo jako Vizír očistit zemi, aby měla stran korupce – řečeno slovy písně skupiny Procol Harum – „A Whiter Shade of Pale – Bělejší odstín bledé“. Text si na úvod připomeňme:

Tančili jsme light fandango. Metali jsme kozelce po podlaze. Cítil jsem se, jako bych měl mořskou nemoc, ale zástup volal, že chce víc. Sál hlučel silněji, jak veškeré hranice odletěly

Když jsme si objednali další drink, číšník přinesl podnos.

A tak, to už bylo později, když mlynář vyprávěl svoji historku, že její obličej, už tak strašidelný, zbledl ještě více.

Řekla, že není důvod. A pravdu je jasně vidět, Ale já jsem si vyložil karty a nechtěl jsem ji nechat být. Jednu z šestnácti ryzích panen, které se odebraly na pobřeží. A ačkoli mé oči byly otevřené, mohly stejně tak dobře být zavřené.

A tak, to už bylo později, když mlynář vyprávěl svoji historku, že její obličej, už tak strašidelný, zbledl ještě více.

Původně byly zrušeny dokonce tři buňky, protože ve všech se kradlo tak, že byly jak buňky rakovinové. Pak ale centrála rozhodla, že se vlastně tolik nekradlo, a zrušení zrušila. Když ale pookřál hlavní tamní lívanec Petr Vokřál a z hnutí vyskočil za jízdy jak za mlada z šaliny, začaly se dít věci. Zrušení zrušení bylo zrušeno a na krajském sněmu se losovalo, která buňka kradla nejvíc, aby byla zrušena. Jinak se prý ale nic nestalo a všichni – včetně Táni Malé – to je ta, co má doktorát z počítání zaječích bobků potmě – se teď znovu zvolí do téže buňky, jen s jiným číslem. Jiřího Švachulu, dřív místostarostu za ANO, dnes předsedu vazební cely 27, který drancování řídil, nikdo nezná a nikdo neví, kdo ho do hnutí ANO vůbec dostal. V podezření je ale Miroslav Kalousek! Švachulu nezná ani malej Faltýnek, přestože se spolu občas scházeli. Švachula se ale vždy představoval jako kněžna Záhaňská a dělal takový ksichty, že ho Faltýnek fuck na fotkách nepoznal! Ke skandálu se dá jen říct: „To nevadí!“ Až na to, že zatímco se ANO (Aliance Nespokojených Občanů) stává zvolna tradiční politickou stranou, vlády se v zemi ujali tradičně komouši! Škoda klíčů!

Nový Švanda dudák

V Praze na Smíchově si dalo Švandovo divadlo na vývěsní štít nad vchod nápis Black Lives Matter! A to je pecka! Laughterov (dř. Smíchov) is cool! Dá se tušit, že nyní bude divadlo narvané černochy tak, že nebude vidět na krok. A na to se napijem!

Co kdyby radši něco pořádného pořádně hráli, kašpaři? Třeba Švanda dudák, zvaný Funny Piper, jako talentovaný černoch milující Dorothy s hispánskými kořeny. Její otec Forest Manager Blackthorn jejich lásce ale nepřeje, neboť mu Funny Piper přijde too much poor thing. Funny Piper se proto nechá najmout do international pop show podvodného producera Whetstona, který ač černoch, stydí se za svůj původ a snaží se vybělit si kůži práškem značky „Michael J.“ V zájmu byznysu zapře afročeský původ i Funny Piper a černou barvu pleti zdůvodňuje tím, že je z jižních Čech, kde celý rok pálí slunce. Když podvodník Whetston připraví Funny Pipera o honoráře a tantiémy, skončí Piper ve vězení. Osvobodit ho může Marshall Equine nebo svatba s influecerkou a blogerkou, vychrtlou běloškou Zulikou. Piper ale miluje jen glamour modelku Dorothy, která ho mezitím s jeho kamarádem Rosinem hledá. Vše dobře končí černošskou svatbou na návsi severočeské vesničky Johnov, kam pracovití lidé z místní organizace Black Power pustí i bílého Whetstona, který se se všemi spřátelí a ožere se tak, až zčerná.

Nový komunismus

Svět se zbláznil? Ne, to jen evropský komunismus dosáhl dalšího vítězství. Kampaň protestů proti brutálním zákrokům amerických policistů vůči lidem černé pleti se zvrhl v rabování a nakonec vše mimo generálů, prezidentů, senátorů a donátorů z dávné historie USA odskákal i Kryštof Kolumbus. Byli to otrokáři, kolonialisté, utlačovatelé a vrazi. První, kdo se toho chytil jak lejno košile, byli Frantíci, jak jinak! Oslavu zrodu vlády lůzy 14. července i slávu kolem soch jednoho z největších masových vrahů Napoleona Bonaparte si ale vzít nenechají. Zmasakrování celé Evropy, to už za připomínku stojí – Viva la France!

Také my jsme se svou troškou přispěli do mlýna – česká stopa – to je teď v kurzu, a tak to u nás odskákal Winston Churchill. Nechali jsme si ale busty, náměstí a stanici metra náboženského fanatika a mnohonásobného vraha Jana Želivského, po zemi řadu soch lapky a později teroristy evropského formátu Jana Žižky, památník drancování krajiny lůzou u Chlumce – zkrátka jen si vybrat. Ale bude ještě hůř!

Nový Lenin

V západoněmeckém Gelsenkirchenu byla odhalena socha Vladimira Iljiče Lenina. Dvouapůltunová, 215 cm vysoká socha syfilitika, vynálezce bídy a jednoho ze tří největších masových vrahů (Mao, Stalin a Lenin) stojí na Schmalhorststraße před Ústředním výborem Marxisticko-leninistické strany Německa (MLPD). Odhalení sledovaly tři stovky hostů včetně televizních štábů z Ruska. Místní radnice sochu nejprve odmítla se slovy: „Komunistický vůdce Lenin je symbolem násilí, útlaku, teroru a strašlivého utrpení.“ Ale místní Správní soud úřední zákaz zrušil a později verdikt potvrdil i Vrchní správní soud v Münsteru. Lenin v Gelsenkirchenu je první jeho sochou na území západního Německa! O soše národního socialisty s knírkem, který významně ovlivnil německé dějiny, se zatím neuvažuje. Socha Lenina má i českou stopu. Partaj německých pohrobků masového vraha uvedla, že „dílo“ navrhl Vladimír Kýn z Hořovic a odhalena byla 19. prosince 1957 v areálu hořovické strojírny, kde stála až do 90. let. Gelsenkirchenští rudí náckové ji údajně zakoupili v aukci za 16 000 € (cca 430 000,- Kč) od rakouského obchodníka (viz Lidovky cz.).

Rasový a stranický klíč

Je prý hanba, když v USA mění zaměstnance podle rasového klíče. Místo úspěšné ředitelky Langtree Charter Academy v Mooereville nastoupil Afroameričan Dwayne.

„Nebyla mi prodloužena pracovní smlouva, protože na mé místo potřebovali dosadit Afroameričana. Ve škole je víc bílých učitelů a shora přišlo, že se s tím musí něco udělat. Škola mi nabídla velmi slušné odstupné, abych se funkce vzdala sama,“ svěřila svůj příběh dopisovatelce MF Dnes dotčená Nicky.

Je to hanba, to ano! Ještě hanebnější a pokrytecké by ale bylo protestovat proti tomu u nás, kde čtyřicet let probíhala výměna zaměstnanců podle klíče stranického – bez náhrady odstupného i jiného zaměstnání. Mnohdy pro celou rodinu. Současní rudí sirotci dělají, co mohou, aby se ty časy vrátily. A pak že tu Ameriku nedoženeme! 

Zakázané cukrovinky

Dva švýcarské obchodní řetězce usoudily, že dezert Mohrenkopf (Hlava mouřenína) – identický s naším Indiánkem – má trapný a nekorektní název a v rámci boje proti rasismu musí zmizet z regálů. Výrobce nevidí důvod k těmto krokům a ve snaze název obhájit dal všemu korunu, když uvedl, že Mohr má původ ve staroněmeckém Moor – divoké prase! (sic!) No, výborně, to se povedlo! Švýcarská akce „Spolek proti rasistickým sladkostem“ (sic!) tak jako tak zveřejnila petici za „dekolonizaci cukráren“, protože podle ní se slovo Mohr váže k výrazům „černoch, černý a africký“!

Pražské hnutí Cats Lives Matter vyhlásilo bojkot a blokádu cukráren, které budou prodávat čokoládové pamlsky pro kočky s ponižující s názvem „Kočičí jazýčky“! Vietnamská vláda si pozvala na koberec českého velvyslance v Ho–Či Minově městě a předala mu protest proti prodeji dezertu „Žloutkový řez“, mající v názvu jasnou narážku na rasový původ našich vietnamských spoluobčanů.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík