Stezka v korunách stromů

Stezka v korunách stromů Zdroj: baumwipfelpfad.by

Projděte se v korunách stromů

Stezka v Národním parku v Bavorském lese nabízí jedinečný zážitek z pohybu ve výšce osm až dvacet pět metrů nad zemí, kde procházíte naprosto nenarušenou přírodou. Mimo jiné je to se svými 1300 metry největší stezka svého druhu na světě.

Nástupní věž je vybavena výtahem, tudíž nemusíte batolata v kočárku táhnout do korun stromů po schodech. Věž najdete rovnou u parkoviště vedle výběhu pro zvěř. Cestou po převážně dřevěné konstrukci, velice citlivě zasazené do smíšeného lesa, se každý návštěvník obohatí o nefalšovaný přírodní zážitek, jenž je umocňován didaktickými, orientačně smyslovými elementy podél celé stezky.

 

Zde přicházíte do kontaktu s nezapomenutelnou krajinou a jejími rozdílnými životními formami. Po 1300 metrů dlouhé lávce dojdete na plošinu 44 metrů vysoké vyhlídkové věže, ze které se naskýtá fantastický a bezmála neomezený výhled. Pokud se díváte správným směrem (na stranu Bavorského lesa, přesně naproti obci Lusen), máte možnost dohlédnout až na Alpy. Celá stezka končí u domu Hanse Eisenmanna, kde se nachází informační centrum.

 

 

V areálu je restaurace, jež ovšem podstupuje zásadní přestavbu, tudíž nemá ani cenu vás lákat na její bývalý či budoucí jídelníček. Svačina je tedy nutností. On ale takový piknik uprostřed panenské přírody není zcela od věci. Tak vzhůru do korun stromů a ještě dál …

 

Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Stezka v korunách stromů:
Baumwipfelpfad
Böhmstraße 37
94556 Neuschönau