Přemek Podlaha a zlaty ručičky

Přemek Podlaha a zlaty ručičky Zdroj: Youtube.com

Přemek Podlaha na cestě k internetové slávě

PhDr. Přemek Podlaha, CSc., proslul jako publicista a moderátor pořadů pro kutily. Pracoval na tom od roku 1975, kdy začal uvádět Zemědělský magazín, a pak přes drobné odbočení k soutěžení v televizní hře Deset stupňů ke zlaté se vracel opakovaně v různých variacích k motyčkám a křovinořezům. Nemohl jinak, jsme, historicky vzato, národ vynucených kutilů.

Podlaha dokázal v časech socialismu oslovovat jak drobné zahrádkáře úspornými konvemi (jejichž kropítko má propustné jen dvě dírky, čehož dosáhnete, když zbývající ucpete, jak radí pan Jaroslav), tak nadšené pěstitele marihuany svými okenními skleníky do paneláku (tento výborný nápad nám poslala Marie z Přelouče).

 

Podlahova zahrádkářská, houbařská osvěta si vysloužila obaly známých Receptářů, Receptářů nejen na neděli, několika Kuchařek z receptářů a v neposlední řadě buklet cédéčka Písničky z receptáře. Prolnula se Československou pak veřejnoprávní Českou televizí, pouť nezakončila ani v komerční televizi, ale našla ohlas i v rozhlasové podobě. Nyní dobývá Přemek Podlaha Internet. Překvapivě satirou střihu České sody. Jeho za léta neměnící se projev agrointelektuála mu dává v oblasti internetového humoru podle mě velkou budoucnost. Ostatně, zlaterucicky.cz, posuďte samy.