prasatko

prasatko Zdroj: repro: Christnet

Vyhodili z farmy prasátko, protože by mohlo urážet muslimy

Politická korektnost dospěla do dalšího stadia. Britská firma The Early Learning Centre odstranila ze své hračky představující farmu figurku prasátka. Kuřátko, koník, ovečka a kráva směly zůstat. Důvodem bylo, že by prasátko jako zvíře považované v některých kulturách za nečisté, mohlo urážet cítění muslimů a Židů.

 

Zákazníci si však povšimli, že na farmě zůstal chlívek, který po zmáčknutí knoflíku nadále chrochtá i bez prasátka. Někteří Britové se naštvali a po jejich protestech se čuník na své místo vrátil.

 

 

 

Nic však není ztraceno. Možná se nakonec díky růstu mnoha menšin dočkáme toho, že z hraček a knížek budou postupně odstraňováni další nepohodlní. Některé kultury se nám, zápaďákům, smějí, že máme doma psy. Takže psy pryč. Nebo že jsme křesťané – takže i všechny druhy Ježíšů a ježíšků a pro jistotu i buddhů. Pak by ještě mohlo dojít na obrázky a figurky Američanů (třeba Mickey Mouse) a vůbec všeho živého kromě kytek. Na hraní tak dětem zůstanou jen samopaly pro chlapečky, nádobíčko pro holčičky a bombové vestičky pro sebevražedné atentátníčky (pro všechny).

 

A na celém světě bude mír a už nikdo nebude uražený.